LEHTIKUVA
Antikainen: ”Pääministeri Rinne, älä piileskele Paateron selän takana, vaan astu esiin ja kanna vastuu itse!”
Postin työntekijöihin kohdistuva työehtojen halpuutus ja siitä seurannut lakko on ollut uutisten ykkösaihe jo useamman viikon ajan. Tänään pääministeri Rinne lopulta marssi kameroiden eteen pitämään tiedotustilaisuuden.
– Yllätys oli suuri, kun sen sijaan, että pääministeri olisi itse ottanut vastuun tapahtuneesta, hän syytti asiasta niin Postin hallitusta, omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa, tämän avustajia ja jopa virkamiehiä. Vaikutti siltä, että virheitä ovat Antti Rinteen mielestä tehneet kaikki muut paitsi hän itse, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.
”Kuinka hitaalla pääministeri käy?”
Postin lakko alkoi maanantaina 11.11. ja päättyi tämän viikon keskiviikkona. Työtaistelu kesti siis reilut kaksi ja puoli viikkoa.
– Tiedotustilaisuudessaan sen lisäksi, että Rinne syytteli kaikkia muita, hän esitti myös, ettei ole missään vaiheessa hyväksynyt työehtojen heikentämistä, ja antoi ymmärtää, että häntä on viilattu linssiin.
– Herää kysymys, kuinka hitaalla pääministerimme käy, jos hän ei pitkästä ay-taustastaan huolimatta kahden ja puolen viikon lakon aikana ymmärtänyt, että kyse oli työehtojen heikentämisen vastustamisesta, vaan tajusi asian vasta nyt? Antikainen pohtii.
Luotto mennyt
Postin lakon pitkittyminen ja tukilakot haittasivat monien suomalaisten arkea ja aiheuttivat yrityksille merkittävät rahalliset tappiot, kun posti ei kulkenut juuri joulun alla.
– Posti on valtionyritys, ja omistajaohjauksesta vastaava ministeri olisi voinut koska tahansa viheltää pelin poikki ja palauttaa Postin ruotuun. Jos hän ei tätä kyennyt tekemään, pääministerin olisi pitänyt toimia. Rinne ei kuitenkaan näin tehnyt, vaan reagoi vasta, kun hänen oma asemansa oli uhattuna. Tällöinkään hän ei suostunut antamaan perussuomalaisten vaatimaa pääministerin ilmoitusta, vaan tyytyi heittämään omistajaohjausministerinsä bussin alle.
– On vaikea kuvitella, että edes muut hallituspuolueet voisivat luottaa tällä tavalla toimivaan pääministeriin, Antikainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Sirpa Paatero ero Posti Sanna Antikainen Antti Rinne Luottamus pääministeri perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho: Postin johdolle on luotu voimakkaat kannustimet tehdä voittoa hinnalla millä hyvänsä, tässä tapauksessa henkilöstön kustannuksella
Demarit eivät kanna vastuuta Posti-sekoiluista – Tavio: “Miten voi olla, että asiasta ei ole oltu kartalla, varsinkin, kun Rinne on ay-mies?”
Perussuomalaiset kansanedustajat: Paatero uhrattiin – myös Rinteen on erottava
Postin hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet Rantanen ja Lehto: ”Työstä saatava palkka, jolla elää”
Paatero keräsi poliittisia irtopisteitä ja Rinne uhkui olevansa postilaisten puolella – PS: Nyt pakoillaan vastuuta ja kierrellään tosiasioita
Lähes kaikki pääkaupunkiseudun postin varhaisjakelijat maahanmuuttajia – Purra: Miten hallitus voi väittää, että maahanmuutto ei vaikuta työn halpuuttamiseen?
Pääministeri Rinne pyristeli itsensä seittiin – ero häämöttää
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää