PS ARKISTO
Antikainen: Ihmiset halusivat erilaista politiikkaa – ”Nyt hallitus puolustaa suomalaisten etuja eikä siinä ole mitään väärää”
Eduskunnassa käytiin eilen keskustelu koskien valtioneuvoston tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen painotti puheenvuorossaan, että hallituksen kokoonpano on äänestyksen tuloksena koottu.
– Nyt vallassa oleva hallitus on täällä enemmistönä, koska kansa näin äänesti. Ihmiset äänestivät suurimmaksi puolueeksi kokoomuksen, toiseksi suurimmaksi perussuomalaiset. On muistutettava teitä, arvon vasemmisto, että demokratia ja kansanvalta toimivat myös silloin, kun te häviätte vaaleissa. Ihmiset halusivat erilaista politiikkaa kuin mitä teidän vasemmistolainen hallitus teki, Sanna Antikainen sanoi.
Hallitukselle ei suotu työrauhaa
Antikaisen mielestä on käsittämätöntä, että oppositio käytti koko kesätauon sanoin kuvaamattomaan ajojahtiin perussuomalaisia kohtaan.
– Hallitukselle ei ole suotu työrauhaa ja sen sijaan, että se olisi päässyt heti ajamaan suomalaisten asioita ja keskittymään muun muassa talouteen ja työllisyyteen sekä tekemään täydellä teholla kipeästi tarvittavia uudistuksia, on hallituksen täytynyt käyttää arvokasta aikaansa itsestäänselvyyksien kirjaamiseen, Antikainen sanoo.
SDP:n luurankoja ei arvostella
Antikainen huomauttaa, että oppositio ja etenkin vihervasemmisto soveltaa tuttua kaksoisstandardiaan, kun se asettaa eri vaatimukset eri yksilöille ja ryhmille.
– Kun edustaja Lindtmanin vanhat kuvat natsitervehdyksineen tuli julki, ei vihervasemmistodemari akselilta kuultu juurikaan pahoitteluja. Mediassa ei myöskään vaadittu edustaja Lindtmanilta irtisanoutumista natsismista. Vielä tällä viikolla saksalaisen Bild lehden jutun otsikossa oli teksti ”Hitler-tervehdysjuhlat ja kissan murha.” Jutussa viitattiin sosiaalidemokraattisiin johtohenkilöihin Suomessa, edustaja Lindtmaniin ja natsitervehdykseen ja demareiden uuden puoluesihteerin eläinsuojelurikokseen ja kissan tappamiseen. Jutussa on esimerkiksi kuva uudesta puoluesihteeristä ja alla teksti: ”Entinen kissan pahoinpitelijä, nykyinen SDP:n puoluesihteeri.”
Aktiivinen katumus puuttuu
Antikaisen mukaan oli erittäin vastenmielistä nähdä kuva viime sunnuntain hallituksen vastaisesta mielenosoituksesta, jossa oli banderolli ja teksti ”Jos jotain leikataan Petteriltä ja Riikalta pää.”
– Ja mitä tulee tähän menneeseen mielenosoitukseen, jossa vaadittiin pääministerin ja varapääministerin päitä niin sanotusti pölkylle, heidän mestaamistaan, niin nyt odotan todella, että te sieltä vasemmistoliitosta ja vihreistä — varsinkin niitten edustajien suulla, jotka osallistuivat tähän mielenilmaukseen — irtisanoudutte tästä. Tämä oli poliittiseen väkivaltaan kiihottamista, Antikainen sanoi eilisessä puheenvuorossaan.
– Ikävä kyllä mitään aktiivista katumusta ei kuulunut opposition puolelta.
Kaikki rakentamaan turvallista Suomea
Hallitus on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä. Tähän työhön hallitus haluaa sitouttaa koko suomalaisen yhteiskunnan vihervasemmisto mukaan lukien.
– Kaikki voivat olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen voi elää turvassa ja hyväksyttynä, mutta haluaako oppositio olla mukana? Tämä jäi eilisen keskustelun perusteella epäselväksi. On kuitenkin hyvä, että kirjaukset on nyt tiedonantoon laitettu, keskustelu käyty ja pääsemme vihdoin tekemään oikeita töitä, Antikainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Mäkelä: Sananvapaus tarkoittaa myönteistä sekä loukkaavaa puhetta
Vigelius: Suomeen eivät jatkossakaan ole tervetulleita Isis- tai katujengiosaajat
Bergbom: Hallituksen maahanmuuttopolitiikka noudattaa yleispohjoismaista linjaa – ”Se ei ole rasismia, se ei sisällä muukalaisvihaa”
Tynkkynen: Tapa, jolla suuri rasismikeskustelu on käyty, ei kerää pisteitä
Keskisarja: Suomi on vähemmistöille maailman turvallisin maa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää