

LEHTIKUVA
Antikainen: Hallitus ja kokoomus haluavat kutsua Romanian ja Bulgarian rikolliset Suomeen
Euroopan komissio ehdottaa Schengen-alueen laajentamista Bulgariaan, Romaniaan ja Kroatiaan. Asiasta on määrä äänestää 8. joulukuuta. Sanna Marinin (Sdp) hallitus kannattaa maiden liittämistä Schengeniin.
– Vapaa liikkuvuus on kaunis ajatus, mutta todellisuus ei aina vastaa mielikuvia, kuten ei tässäkään tapauksessa. Maiden välisten rajatarkastusten poistamisesta hyötyvät varsinkin rikolliset. Vaarana on, että korruptoituneiden maiden sisäiset ongelmat muuttuvat koko Schengen-alueen laajuisiksi, mikäli asiassa edetään idealismi edellä, kuten nykyisellä hallituksellamme on valitettavan usein tapana toimia, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.
Suomessa kiertelee jo rikollisliigoja
EU-jäsenyys ei automaattisesti anna oikeutta liittyä Schengen-alueeseen, vaan jokaisen vapaan liikkuvuuden alueeseen pyrkivän maan kelpoisuus arvioidaan erikseen. Arviointi käynnistyy maan liittyessä EU:n jäseneksi. Bulgaria ja Romania liittyivät 2007, Kroatia vuonna 2013.
– Bulgaria ja Romania ovat olleet EU:n jäseniä jo 15 vuoden ajan ilman Schengen-alueen jäsenyyttä. On ilmeistä, että mailla ei ole halua tai kykyä korjata ongelmiaan. Rajatarkastuksista huolimatta Suomessakin kiertelee bulgarialaisia ja romanialaisia rikollisliigoja sekä järjestäytyneen rikollisuuden osana toimivia kerjäläisiä. Ilman rajatarkastuksia tilanne pahenisi entisestään. Kummallakaan maalla ei ole mitään asiaa Schengen-alueelle, elleivät ne ensin laita omia sisäisiä ongelmiaan järjestykseen, Antikainen huomauttaa.
Suomalaisten turvallisuus etusijalle
Ehdotus maiden liittämisestä Schengeniin ei ole kerännyt pelkästään kiitoksia, sillä Hollanti suhtautuu asiaan negatiivisesti. Myös Ruotsin nykyinen hallitus on ottanut edellistä hallitusta kriittisemmän kannan esitykseen. Schengen-alueeseen liittyminen vaatii kaikkien jäsenmaiden hyväksynnän, joten yksikin liittymistä vastaan äänestävä maa voi estää Schengen-alueen laajentumisen.
– Perussuomalaiset ovat vastustaneet Romanian ja Bulgarian sisärajatarkastusten poistamista eduskunnan käsittelyissä ja jätimme eriävät mielipiteet valiokunnissa. Suuressa valiokunnassa Perussuomalaisten mukana vain kristilliset olivat valmiita laittamaan suomalaisten turvallisuuden etusijalle, mutta esimerkiksi kokoomus oli tässä(kin) hallituksen takuupuolueena mukana ja äänesti hallituksen mukana Romanian ja Bulgarian sisärajatarkastusten poiston puolesta. On tärkeää muistaa, kuinka EU-jäsenyyden jälkeen romanialaisten ja bulgarialaisten tekemien rikosten määrä on Suomessa moninkertaistunut. Taustalla on lähes aina järjestäytynyt rikollisuus.
– Nyt hallitus ja kokoomus kutsuvat sisärajatarkastusten poiston myötä Romanian ja Bulgarian järjestäytyneet rikollisryhmät kylään ja helpottavat näin rikollisten maahantuloa ja asettavat suomalaisten turvallisuuden vaaraan. Eikö hallitusta ja kokoomusta edes hävetä tällainen jatkuva suomalaisten turvallisuuden heikentäminen ja rikollisten hyysääminen – vai ettekö te vain välitä?Antikainen kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maahantulo Schengen-sopimus sisärajavalvonta järjestäytynyt rikollisuus jäsenmaat vapaa liikkuvuus Bulgaria Sanna Antikainen Turvallisuus Romania Hollanti Ruotsi hallitus Kokoomus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Sisärajatarkastusten poisto Romanialta ja Bulgarialta vaarantaa suomalaisten turvallisuutta

EU-virkamiehen arvion mukaan Geneven pakolaissopimuksesta luovutaan, jos se vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden sisärajoilla

Rajavalvonta tepsii – monikansallinen rikollisjoukko jäi kiinni rajalla

Kokoomus kannattaa vapaata liikkumista EU-alueella, perussuomalaiset ei – Halla-aho: Vapaata liikkuvuutta ei ole tarkoitettu mahdollistamaan rajat ylittävää rikollisuutta tai laitonta muuttoliikettä

Kokoomus esitti ensin satojen miljoonien sosiaaliturvan leikkaamista – muutama tunti myöhemmin halusi tarjota toimeentulotukea laittomasti maassa oleville
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää