

LEHTIKUVA
Antikainen: EU-puheenjohtajan ei pidä kannustaa laittomaan siirtolaisuuteen
Hallitus on tehnyt linjauksen, jonka mukaan Suomi voi ottaa Maltalta viisi ja Italiasta kahdeksan Välimereltä pelastettua turvapaikanhakijaa.
Pääministeri Antti Rinne (sd.) esittää Iltalehdelle, että sisäiset siirrot on tehty Suomen EU-puheenjohtajuuskauden vuoksi ja kyseessä on kertaluontoinen järjestely solidaarisuuden osoittamiseksi.
– Virhe tehdään jo siinä, kun Välimereltä pelastetut turvapaikanhakijat tuodaan pelastamisen jälkeen Eurooppaan. Heidät tulisi palauttaa Välimeren etelärannikolle, maihin, joista he ovat lähteneet liikkeelle, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.
– Merelle lähtemisestä palkitseminen Eurooppaan pelastamisella edistää ihmissalakuljettajien toimintaa ja kannustaa elintasopakolaisuuteen. EU on jo pitkään antanut lähtömaihin Rinteen mainitsemaa signaalia. Sen sijaan, että ratkaisuja etsittäisiin kertaluontoisesti, ennakoitavissa oleva käytäntö on tällä hetkellä se, että jos pääsee merelle pelastettavaksi, pääsee Eurooppaan.
Ovet avoinna turvapaikkaturisteille
Vuoden 2015 turvapaikkakriisin aikana hyvin harva EU-maa halusi lähteä mukaan taakanjakoon. Sitä vastustivat Espanja, Portugali, Baltian maat, useimmat Itä-Euroopan maat, Tanska, Britannia ja Irlanti.
Lopulta ainoastaan Suomi ja Malta täyttivät velvoitteensa turvapaikanhakijoiden taakanjaossa.
– Rinteen politiikalla Suomi edistää pysyvän taakanjakomekanismin luomista. Sen sijaan, että autettaisiin oikeasti hädässä olevia, rajat pidetään avoimina niille, joilla on rahaa maksaa ihmissalakuljettajille, Antikainen moittii.
Kohdemaa sosiaaliturvan mukaan
Antikainen toteaa, että ne jotka ovat oikeasti hädässä, eivät pysty maksamaan ihmissalakuljettajille tuhansia euroja matkasta Eurooppaan, ja heille kelpaa mikä tahansa turvallinen maa.
– Kohdemaa valitaan kuitenkin parhaan sosiaaliturvan perusteella, Itä-Euroopan maista ei juuri haeta turvapaikkaa. Suomeen asti tullaan nimenomaan paremman elintason perässä ja Rinne toimillaan edistää tilannetta, jossa suomalaisten veronmaksajien rahoittama sosiaaliturva kuuluu kenelle tahansa, joka tulee sitä vaatimaan, Antikainen ihmettelee.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- veronmaksajat Taakanjako Välimeri Sanna Antikainen Antti Rinne Turvapaikanhakijat Suomi Sosiaaliturva perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”

Immonen: Italian tiukka maahanmuuttopolitiikka toimii – elintasopakolaisten tulo loppunut

Antikainen: ”Pääministeri Rinne, kumpi on tärkeämpää, turvallisuus vai avoimet rajat?”

Niemi: Ihmiset ovat heränneet todellisuuteen ja havainneet, mitä huono maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut Suomelle
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää