

LEHTIKUVA/CNN
Antikainen esittää lasten sotatoimialueelle viemisen kriminalisointia
Viime kuukausina lehdissä on ihmetelty Syyrian Al-Holin leirillä olevien suomalaisten kohtaloa. Sen lisäksi, että leirillä on kymmenkunta naista, siellä on myös kymmenittäin alaikäisiä lapsia, joista osa on syntynyt Suomessa.
Kun lasten äidit kauhistelevat leirin oloja, heiltä tuntuu kokonaan unohtuvan oma vastuunsa.
– Kalifaattiin lähteneet naiset ottivat omalla kohdallaan tietoisen riskin. Sen sijaan pienet lapset, jotka he veivät mukanaan, eivät voineet valita itse, jäädäkö turvalliseen Suomeen vai lähteä äitinsä mukana sotatoimialueelle, jossa ei ole tarjolla asianmukaista terveydenhoitoa tai koulutusta ja jossa fyysisen sekä mielenterveyden lisäksi myös henki on vaarassa. Vastuu lasten hengen ja terveyden vaarantamisesta on lapset mukanaan vieneillä vanhemmilla ja sen pitäisi näkyä myös lainsäädännössä, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen painottaa.
Yhteiskunnan pitää puuttua peliin
Edustaja Antikainen on tehnyt eduskunnassa toimenpidealoitteen, jossa esitetään uuden pykälän säätämistä rikoslakiin lapsen sotatoimialueelle viemisen kriminalisoimiseksi.
Aloite sai tukea yli puoluerajojen; perussuomalaisten lisäksi aloitteen kirjoitti useampi kansanedustaja kristillisdemokraattien ja kokoomuksen eduskuntaryhmistä.
– Rikoslain muuttaminen siten, että lapsen tarkoituksellinen saattaminen hengenvaaraan sotatoimialueella viemällä johtaisi törkeää pahoinpitelyä vastaavaan vankeusrangaistukseen, olisi yhteiskunnalta selkeä signaali siitä, ettei tällainen toiminta ole hyväksyttävää. Esitän myös teon yritystä rangaistavaksi. Jos vanhemmat eivät huolehdi lapsen hengestä ja terveydestä, yhteiskunnan pitää puuttua peliin ja lapsi ottaa huostaan, Antikainen vaatii.
– Toivon, että hallitus ymmärtää tilanteen vakavuuden ja ryhtyy välittömiin lainsäädäntötoimenpiteisiin, jotta emme joutuisi lukemaan tahallisesti hengenvaaraan saatetuista suomalaislapsista enää ikinä.
Tekoja ei saa painaa villaisella
Antikaisen mielestä hallituksen tulee myös saattaa rikoslain jo nyt mahdollistamalla tavalla vastuuseen värväyksestä terrorismirikoksen tekemiseen ne henkilöt, jotka ovat Suomessa rekrytoineet ihmisiä kalifaatin tueksi.
– Hirmutekojen mahdollistajia ei saa päästää kuin koiraa veräjästä eikä heidän tekojaan painaa villaisella, Antikainen kiteyttää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset Naiset: Isis-vaimoja mahdotonta kotouttaa länsimaisiin arvoihin

Halla-aho Isis-naisten hakuinnosta: ”Säkkiin pukeutunut, kurkunleikkausideologiaa kannattava uussuomalainen on parasta, mitä tosisuvaitsevainen voi kuvitella”

Antikainen: ”Pääministeri Rinne, kumpi on tärkeämpää, turvallisuus vai avoimet rajat?”

Immonen: Supon arvio Isis-lasten aiheuttamasta turvallisuusuhkasta otettava vakavasti
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää