PS ARKISTO
Antikainen ei lämpene ehdotukselle joukkoliikenneyhteyksien lakkauttamisesta: “Onko hallituksen agendalla koko Itä-Suomen alasajo?”
Itä-Suomesta on viimeisen vuoden aikana lakkautettu tehtaita ja lentoliikenne on ollut keskeytyksissä. Nyt uhattuna ovat myös junayhteydet. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen haluaa tietää, aikooko ylitoitettuja ilmastotavoitteita ajava hallitus hankaloittaa maaseudun ihmisten elämää lakkauttamalla myös joukkoliikenneyhteydet.
Yle uutisoi, että väyläviraston toukokuussa julkaiseman Itä-Suomen junayhteyksien kehittämisvaihtoehtoja arvioivan raportin mukaan junien matka-aikoja aiottaisiin nopeuttaa lopettamalla pysähdykset neljällä Karjalan radan asemalla.
Lakkautusuhan alla ovat Joutsenon, Rautjärven, Simpeleen, Kesälahden ja Kiteen juna-asemien pysäkit. Jatkossa junat pysähtyisivät Lappeenrannan ja Joensuun välissä vain Imatralla ja Parikkalassa. Ylen mukaan raportti ehdottaa korvaavaksi liikenteeksi taajamajunia, mutta ei ota kantaa taajamaliikenteen toteutukseen.
– Ehdotus ei ole realistinen, sillä junien vuorovälit ovat niin harvat, että ei junalla Itä-Suomessa naapurikuntaan matkusteta. Sillä matkustetaan isojen kaupunkien välillä, ja nyt näitä yhteyksiä aiotaan lakkauttaa, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen huomauttaa.
Ehdotus ilmeisessä ristiriidassa ilmastotavoitteiden kanssa
Ristiriita hallituksen ilmastotavoitteiden ja joukkoliikenteen käytön kasvattamisen kanssa on ilmeinen.
– Väylävirastossa pohditaan pienten juna-asemien liikenteen lakkautusta samalla kun hallitus korottaa polttoaineveroa ja yrittää ajaa Suomea ilmastoneutraaliksi. Pienten paikkakuntien saavutettavuus jää entistä enemmän yksityisautoilun varaan, mikä on suoraan ristiriidassa hallituksen ilmastotavoitteiden kanssa.
– Hyvä hallitus, miksi asetatte ensin ylimitoitettuja ilmastotavoitteita ja sitten heti perään lakkautetaan pienempien paikkakuntien joukkoliikenneyhteydet, jotta ihmiset pakotetaan ajamaan pidemmätkin matkat omalla autolla ja maksamaan siitä itsensä kipeiksi? Antikainen kysyy.
Keskustaa Itä-Suomen alasajo ei tunnu haittaavan
Raideliikenteen alasajo sai alkunsa 1960-luvun puolivälissä, kun silloinen Valtionrautatiet päätti lakkauttaa paikallisjunaliikenteen kannattamattomana. Lentoliikenteen osalta sama ilmiö nähtiin tänä vuonna, kun Finnair ilmoitti lopettavansa lennot useille maakuntakentille.
– Finnair päätti lopettaa lennot ja nyt suunnitellaan pienempien paikkakuntien raideliikenteen karsimista samalla kun autoilun kulut ovat jatkuvassa nousussa. Maan sisäiset liikenneyhteydet heikkenevät lopullisesti, ellei omistajaohjaus puutu peliin. Keskustaa tämä koko Itä-Suomen alasajoon johtava kehitys ei tunnu hiljaisuuden perusteella haittaavan, Antikainen ihmettelee.
Edustaja Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien Itä-Suomen raideliikenteen kehitystä.
Artikkelia on muokattu 20.10.2020 klo 15.29.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Tynkkynen: Kajaanin lentokentän tulevaisuus turvattava
Edes keskusta ei tukenut maakuntien lentoliikenteen palauttamista
Immonen: Finnairin lentojen lopettaminen Kajaaniin on virhe – yhtiöltä odotetaan yhteiskuntavastuuta
Antikainen: Hallituksen käytettävä omistajaohjausta maakuntalentojen turvaamiseksi
Wihonen: Lentoja Joensuuhun myös tulevaisuudessa
Antikainen vaatii hallitusta puuttumaan pienten kuntien alasajoon: “Yritysvihamieliseen politiikkaan on tultava loppu”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää