MATTI MATIKAINEN
Antikainen: Antaako keskusta vihreiden estää uusien työpaikkojen syntymisen maakuntiin?
Rinteen hallituksen tavoitteena on varsin optimistinen työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin, ja hallitus on myös mitoittanut menonsa sen mukaan, että tavoite saavutetaan.
Kuitenkin jo ennen kuin hallitus ehti edes aloittaa toimintansa, hallituspuolueiden riveistä kuului viestejä, jotka asettavat tämän tavoitteen saavuttamisen varsin kyseenalaiseen valoon.
– Rinne aikoo kasvattaa valtion pysyväisluonteisia menoja 1,2 miljardilla vuodessa. Jos yksityisen sektorin työpaikat eivät lisäänny eikä tätä summaa saada katettua verotuloilla, se tarkoittaa sitä, että Rinteen hallituskauden aikana esimerkiksi kehitysapuun tuhlatut rahat jäävät velkana lastemme ja lastenlastemme maksettavaksi. Rinne uhraa heidän hyvinvointinsa jakaakseen kaikkea ilmaista kivaa nyt heti kaikille, Afrikkaa myöten. Tämä ei ole reilua tulevaisuuden suomalaisten kannalta, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.
Työttömyysaste vaihtelee tällä hetkellä suuresti maakunnittain. Siinä, missä Pohjanmaalla työttömyys on vain 5,5 %, Pohjois-Savossa kärvistellään 9,6 % lukemissa ja Pohjois-Karjalan työttömyysaste on koko Suomen suurin, peräti 12,4 %.
Erityisesti Itä-Suomi elää metsästä
Tästä huolimatta Savo-Karjalan vaalipiiristä valittu ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) on esittänyt näkemyksenään, että Suomen puut eivät riitä, kun hallituksen pitää huolehtia ilmasto- ja monimuotoisuustavoitteista. Tällä perusteella hän vastustaa metsäteollisuuden investointeja omaan vaalipiiriinsä, jota koettelee Suomen pahin työttömyys.
– Erityisesti Itä-Suomi elää metsästä. Valtiolle verotuloja tuottavat yksityisen sektorin työpaikat syntyvät nimenomaan metsäteollisuuteen.
– Miten uusi hallitus voisi saada aikaan 60 000 uutta työpaikkaa, jos edes niiden yhtiöiden, jotka haluaisivat investoida Suomeen ja luoda uusia, pysyviä työpaikkoja, ei anneta tehdä niin? Haluavatko vihreät todella estää työpaikkojen muodostumisen maakuntiin ja hyväksyvätkö keskusta ja ay-liike tämän? Antikainen ihmettelee.
Kenen etuja hallitus ajaa?
Hallituksen ohjelmassa merkittävä tavoite on hiilinielujen kasvattaminen. Torstain Huomenta Suomessa vihreiden Mikkonen pelotteli sillä, että Suomi on sitoutunut EU:n tavoitteisiin ja jos niissä ei pysytä, siitä odottaa lasku, joka voi kohota suuriinkin summiin.
– Herää kysymys, kenen etuja hallitus ajaa. Suostuuko Suomi tilanteeseen, jossa suomalaisten hyvinvointi ja työpaikat uhrataan, kun Suomi määrätään toimimaan EU:n hiilinieluna ja Suomelta kielletään metsäteollisuus, mutta samaan aikaan Saksa ja Puola saavat jatkaa energiansa tuottamista erittäin saastuttavalla ruskohiilellä? Antikainen pohtii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- työttömyysaste Sanna Antikainen ilmastopolitiikka Suomi Metsätalous vihreät perussuomalaiset hallitus Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Elomaa: Mistä rahat Rinteen pitoihin?
Ranne: Hallitus ajaa suomalaisia energiaköyhyysloukkuun
Antikainen: Rinteen hallitus kurjistaa kasvukeskusten ulkopuolisen Suomen
Luvassa haittamaahanmuuttoa ja ympäristöveroja – Suomen ulko-, sisä- ja ympäristöministerit ovat nyt vihreitä
Wihonen: Kehitetään nykyisiä kansallispuistoja – suomalainen luonto ja perinnemaisema on säilyttämisen arvoista
Antikainen: Hallituksen on varmistettava metsäteollisuuden säilyminen Kiteellä
Wihonen: Kitee julistettava kriisikunnaksi
Puoluesihteeri Grönroos: Punavihreä hallitus ajaa keskustan tuella suomalaista maaseutua alas
Antikainen vaatii Itä- ja Pohjois-Suomen aluekehitystukien jakoperusteiden pitämistä ennallaan
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää