

LEHTIKUVA
AfD:n pelko tekee Saksan vanhoista puolueista maahanmuuttokriittisiä – jopa vihreät vaativat laittomasti maassa oleskelevien palauttamista
Mitta näyttää tulleen täyteen Saksassakin, koska jopa vihreiden poliitikkojen suusta pääsee maahanmuuttokriittisiä ja nuivia lausuntoja. Laittomasti tulleet halutaan ulos ja maahanmuuton kustannukset kansalaisille halutaan leikkuriin. Paine Eurooppaa kohtaan kasvaa siitä huolimatta kaiken aikaa.
Saksalaiset saattoivat hämmästyä maanantaina, kun vihreiden toinen puheenjohtaja Ricarda Lang antoi sanansa säilän heilua ja moitti hallituskumppaneita siitä, että laittomasti maassa oleskelevia ei saada ulos Saksasta.
Tapaus on Politicon mukaan sitäkin kummallisempi, sillä saksalaiset ovat tottuneet vihreiden sangen myönteiseen ja avokätiseen linjaan maahanmuuttopolitiikassa.
– Odotamme viimeinkin Nancy Faeserin (Saksan sisäministeri) ja Joachim Stampin (liberaalien maahanmuuttovastaava) tekevän jotakin palautusten nopeuttamiseksi, Lang totesi viestipalvelu X:ssä ja vaati samalla kuntien maahanmuuttoon liittyvien kulujen keventämistä.
Maahanmuuttokriittinen puolue kovassa nousussa
Vanhojen puolueiden huoli kasvoi tiistaina, kun maahanmuuttokriittinen Vaihtoehto Saksalle (AfD) nousi mielipidemittauksissa suurimmaksi puolueeksi myös Mecklenburg-Vorpommernissa. Kolmessa muussa osavaltiossa AfD onkin jo gallupien kärjessä.
Demarien, kristillisdemokraattien, vihreiden ja liberaalien puntit tutisevat siksi, että AfD on mahdollisesti nousemassa valtakunnalliseksikin voimaksi ensi vuoden osavaltiovaaleissa.
Saksaan tuli pelkästään elokuussa laittomasti 15 100 henkilöä, nousua heinäkuuhun verrattuna 40 prosenttia. Elokuun loppuun mennessä Saksasta on hakenut turvapaikkaa yli 200 000 ihmistä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- osavaltiovaalit Mecklenburg-Vorpommern Joachim Stamp Nancy Faeserin Ricarda Lang turvapaikahakijat Nancy Faeser maahanmuuttokriittinen sosialidemokraatit gallupit Vaihtoehto Saksalle Liberaalit laittomat maahantulijat karkotukset AfD Saksa vihreät maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Turvapaikkaprosessi ei ole työperäisen maahanmuuton väylä – kielteisen päätöksen saaneet eivät voisi jatkossa enää hakea oleskelulupaa työn perusteella

Maasta poistaminen tehostuu Ruotsissa – karkotettavat säilöön tai panta jalkaan karkotusta odottaessa

Hallitus torjuu maahanmuuttoon liittyvää työperäistä hyväksikäyttöä

Vigelius: Suomeen eivät jatkossakaan ole tervetulleita Isis- tai katujengiosaajat

Pakolaiskriisi on täällä taas – Välimeren ylittää yli 2 000 laitonta siirtolaista vuorokaudessa ja luvut lähestyvät vuoden 2015 tasoa

Italia haluaa laittomat maahantulijat säilöön jopa 18 kuukaudeksi – vapaus koittaa vasta palautuksen tai oleskeluluvan myötä

Maahanmuuttajat opettelevat ajamaan polkupyörällä – kurssin vetäjä uskoo taidon lisäävän työn saamista

Maahanmuuttajien juutalaisviha vyöryy Saksassa yli äyräiden, Bild-lehdeltä hätkähdyttävä ääri-islamia torjuva viidenkymmenen kohdan manifesti

”EU:n pahin painajainen” voitti Hollannin vaalit – maahanmuuttokriittinen valtavirta vahvistuu Euroopassa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää