Valtiovarainministeri Purra kyselytunnilla: Keskustan kannattaa tarkistaa verolinjaansa eikä ehdottaa enemmän veroja

Keskusta arvosteli hallitusta arvonlisäveron korottamisesta, vaikka sama sopeutuskeino löytyy puolueen omasta työkalupakista - muiden veronkorotushaaveiden lisäksi.

26.09.2024 |22:42

Koponen koulutuksen rahoituksesta: Hallitus palauttaa uskon tulevaan ja tekee koulutuksen kunnianpalautuksen

Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koposen mukaan hallitus panostaa vahvasti koulutukseen sekä osaamiseen ja tuo valoa tulevaisuuteen.

26.09.2024 |16:36

Lehtinen pitää rangaistusten koventamista perusteltuna: “On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja”

Hallituksen talousarvio julkaistiin maanantaina, ja eduskunnassa on käyty sen jälkeen kiivasta keskustelua eri hallinnonalojen osalta. Yksi keskusteluissa esille noussut asia on rangaistusten koventaminen. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää rangaistusten koventamista hyvänä asiana.

26.09.2024 |15:35

Antikainen vaatii Koneen Säätiön toimintaa tutkittavaksi – toteutuvatko yleishyödyllisen säätiön kriteerit?

Viime syksynä Koneen Säätiö myönsi 200 000 euroa Elokapina-liikkeelle, joka keskiviikkona töhri Eduskuntatalon. Säätiön rahoitus kohdistui hankkeeseen, joka sisälsi taideperformansseja, mielenosoituksia ja keskustelutilaisuuksia. Elokapina lupasi käyttää varat laillisiin tarkoituksiin. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan eilinen isku todistaa jälleen kerran, ettei anarkistijärjestö täytä lupauksiaan laillisesta toiminnasta.

Purralta merkittävä avaus listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen kokonaisuudistuksesta – Finnwatch kannattaa aloitetta lämpimästi

Puhuessaan tänään Keskuskauppakamarin Suuressa veropäivässä valtiovarainministeri Riikka Purra pohti, pitäisikö Suomessa tehdä kokonaisuudistus listaamattomien yritysten osinkoverotukseen. Osinkoverojärjestelmän korjaamista jo vuosia vaatinut Finnwatch kannattaa Purran avausta lämpimästi.

Ministeri Ranne: Tämä hallitus ei edeltäjänsä tavoin kurita autoilijoita

Hallitus purkaa teiden korjausvelkaa ja asfalttikesä 2024 olikin vilkkain vuosikausiin, sillä Suomeen saatiin tänä vuonna yli 4 000 kilometriä uutta asfalttia. - Kuluva kesäkausi onkin malliesimerkki siitä, miten korjausvelkaa tulisi vuosittain taklata, sanoo liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne.

26.09.2024 |09:01

Maahanmuuttopolitiikkaa käännetään talouden ja turvallisuuden kannalta kestävämmäksi – tulijoiden otettava enemmän vastuuta kotoutumisestaan

Hallitusohjelman mukaisilla päätöksillä tasapainotetaan julkista taloutta, vaaditaan laillisesti maahan tulleilta enemmän vastuuta kotoutumisestaan ja muutetaan järjestelmää kokonaisuudessaan velvoittavammaksi.

25.09.2024 |16:30

Hallitus turvaa poliisin ja Rajavartiolaitoksen resurssit – ministeri Ranne: Kaikkein tärkeintä on Suomen sisäisestä turvallisuudesta huolehtiminen

Liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne kertoi eduskunnan täysistunnossa hallituksen edellyttävän, että jatkossa paitsi suojelupoliisin myös poliisin ja Rajavartiolaitoksen osalta resurssi- ja talousjohtaminen on parempaa. Kokonaismäärärahat ovat nousseet vuoden 2020 tasosta. Hallitus edellyttää, että jokainen Suomen sisäisestä turvallisuudesta huolehtiva organisaatio ja virasto kykenee kohdistamaan ne rahat siten, että operatiivinen toiminta kansallisen sisäisen turvallisuuden osalta varmasti turvataan kaikissa tilanteissa.

25.09.2024 |16:24

Kova kiire kehitysmaaksi: Ruotsissa lähes miljoona lukutaidotonta työikäistä

Luku- ja kirjoitustaito on ehdoton edellytys sille, että ihminen voi tulla osaksi toimivaa yhteiskuntaa. Voimakkaana jatkuvan maahanmuuton myötä lukutaidottomuudesta on tullut kasvava osa pohjoismaista todellisuutta. Lukutaidottomuus johtaa syrjäytymiseen ja sen myötä hyvinvointivaltion alasajoon.

25.09.2024 |10:49

7. luetuin

Jenna Simula tylytti opposition talousnäkemyksiä: Rahojen pumppaamista vasemmistokavereiden taidetoimintaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula teki eilisiltaisessa budjettikeskustelussa eduskunnassa muutakin kuin välihuutoja. Simula laittoi opposition ja sen arvot paikalleen muutamalla terävällä vedolla.

25.09.2024 |10:48

Vihreä kupla puhkeamassa – potkut uhkaavat jopa tuhansia ulkomaalaisia, jotka houkuteltiin Ruotsiin paikkaamaan työvoimapulaa

Vihreän siirtymän kaikkea syleilevä hypetys on muuttunut nopeasti huoleksi kokonaisen teollisuudenalan kuplan puhkeamisesta. Nyt edessä ovat akkumateriaalitehtaan tuotannon alasajo ja mittavat irtisanomiset. Potkut osuvat erityisen kipeästi Ruotsin työvoimavajetta paikanneeseen ulkomaiseen työvoimaan. Fiasko on ihan itse aiheutettu.

25.09.2024 |08:24

Oikeusministeri Leena Meri: Hallitus puuttuu nuorisorikollisuuteen ja parantaa vankiloiden turvallisuutta

Hallitus esittää vuoden 2025 talousarvioesityksessä oikeusministeriön hallinnonalalle määrärahoja kaikkiaan 1,2 miljardia euroa. Kokonaismäärärahan taso on 26 miljoonaa euroa enemmän kuin tämän vuoden varsinaisessa talousarviossa, kun vuosittain vaihtelevia vaalimenoja ei huomioida. Lisärahoitusta varattiin muun muassa vankiloiden turvatekniikkaan.

Espoossa ja Vantaalla kohta jo lähes puolet työttömistä vieraskielisiä – silti vihervasemmisto vaatii yhä lisää työperäistä maahanmuuttoa

Maahanmuuttajien heikko työmarkkina-asema ja korkea työttömyys näkyvät etenkin pääkaupunkiseudulla. Helsingissä jo joka kolmas työtön on vieraskielinen. Epoon työttömistä jo 43 prosenttia on vieraskielisiä ja Vantaalla 46,5 prosenttia.

Hurja vauhti – Ylen rahoitusta suitsiva kansalaisaloite kerännyt päivässä 15 000 nimeä

Kun kaikki muut Suomessa säästävät ja sopeuttavat, Yleisradio kylpee rahassa. Maanantaina julkaistu kansalaisaloite tavoittelee muutosta Ylen rahoitukseen, jota on vaikeampi muuttaa kuin perustuslakia. Kolmen poliittisten nuorisojärjestön aktiivien julkaisema kansalaisaloite keräsi ensimmäisen päivän aikana lähes 15 000 nimeä. Määrä on huomattava.

Perussuomalaisten Sakari Puisto: Demareilta talouden oikaisuliike olisi jäänyt tekemättä – ”Tämä hallitus tekee historiallisia talousuudistuksia ja työllistämistoimia”

SDP:n kansanedustaja Joona Räsäseltä kuultiin maanantain A-studiossa moitteita hallituksen taloussopeutustoimista, vaikka hyvin tiedetään, että demarit eivät itse kykenisi minkäänlaisiin sopeutuksiin hallituksessa. Perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto totesi, että tarvittava talouden oikaisu olisi jäänyt tekemättä, jos SDP olisi nyt vallankahvassa.

SPD voitti täpärästi AfD:n Brandenburgin vaaleissa: Vihreille ja vasemmistopuolueelle murskatappio – lähes nollille jääneet liberaalit uhkaavat hallituskriisillä

Vihreät kokivat murskatappion sunnuntaisissa Brandenburgin osavaltiovaaleissa. Demarit onnistuivat kuromaan täpärän etumatkan ennakkosuosikkina pidettyyn Vaihtoehto Saksalle -puolueeseen kristillisdemokraattien avulla. Liberaalit syyttävät historiansa kehnoimmasta tuloksesta vihreiden ajamaa talous- ja siirtolaispolitiikkaa ja uhkaavat lähteä varapuheenjohtajansa mukaan Scholzin hallituksesta, ellei yhteistä nimittäjää löydy seuraavien kahden viikon aikana.

23.09.2024 |20:05

Springfieldin asukas vetoaa: “Unohtakaa kissat – puhutaan ihmisistä”

Kissoja syövistä haitilaisista puhumalla Trump onnistui varmistamaan, että maahanmuutto nousi Yhdysvaltain presidentinvaalien tärkeimmäksi puheenaiheeksi. Huhut lemmikkien katoamisesta eivät kuitenkaan ole läheskään pahin ongelma, jonka haitilaisten tulva on ohiolaisessa pikkukaupungissa aiheuttanut. Ainakin kaksi paikallista asukasta on menettänyt henkensä haitilaisten aiheuttamissa auto-onnettomuuksissa.

23.09.2024 |18:37

E18 saa vihdoin rahoituksen – Junnila: Pitkäjänteisen työn tulos, josta koko Suomi iloitsee

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila on tyytyväinen, kun Turun kehätie E18, yksi Suomen tärkeimmistä päätieyhteyksistä, saa vihdoin ansaitsemansa rahoituksen. Hallitus päätti rahoituksesta Turun kehätie E18:n parantamiseen Raision keskustan alueella.

23.09.2024 |16:06

Garedew ehdottaa minimietäisyyden säätämistä tuulivoimaloiden ja asutuksen välille: “Tuulivoimaloiden läheisyyteen liittyy paljon laaja-alaisempia huolia kuin pelkkä melu”

Kansanedustaja Kaisa Garedew on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen minimisuojaetäisyyden säätämisestä tuulivoimaloiden ja asutuksen välille. Aloitteen ehdotus täydentäisi toimia, joilla hallitus tavoittelee tuulivoiman hyväksyttävyyden vahvistamista.

23.09.2024 |16:00

Hallitus esittää muutoksia yhdenvertaisuuslakiin – hallintotyön keveneminen varhaiskasvatuksessa vapauttaisi enemmän aikaa lasten parissa tehtävään työhön ja vähentäisi kustannuksia

Hallitus esittää muutoksia yhdenvertaisuuslakiin koskien yhdenvertaisuuden edistämistä varhaiskasvatuksessa. Jatkossa laki ei enää velvoittaisi varhaiskasvatuksen järjestäjiä laatimaan toimipaikkakohtaisia toiminnallisia yhdenvertaisuussuunnitelmia. Hallintotyön keventyessä jäisi enemmän työaikaa lasten parissa tehtävään työhön ja velvoitteista aiheutuvat kustannukset vähenisivät.

23.09.2024 |15:54

Strandman: Mielenterveysongelmat tulee ottaa vakavasti ja korjata nimenomaan niiden juurisyitä

Kotimaisen ruuantuotannon, hyvien huoltoyhteyksien, saavutettavuuden, laajojen raaka-ainevarastojen sekä toimivan energianjakelun on oltava Suomessa kunnossa varauduttaessa mahdollisiin kriisiaikoihin. Näiden materialististen asioiden varjoon jää kansalaisten henkinen kriisinkestävyys, joka perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandmanin mielestä onkin monimutkaisempi ja haastavampi asia mitattavaksi.

23.09.2024 |12:33

”Kuolemaa persuille” lietsonut vasemmistoliiton kuntapoliitikko: ”Olen huono esimerkki siitä, miten väkivaltaretoriikka on yleistynyt ja normalisoitunut poliittisessa diskurssissa”

Vasemmistoliiton Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajistoon kuuluva Esa Annala sanoo äskettäin poistaneensa hämmentävän vihakirjoituksensa sosiaalisesta mediasta, ja pahoittelee toimintaansa.

22.09.2024 |20:54

3. luetuin

Trump toisen salamurhayrityksen jälkeen: “Vain tärkeitä presidenttejä ammutaan”

Toistuvien murhayritysten jälkeenkin rauhallisena ja hyväntuulisena pysynyt Donald Trump vieraili keskusteluohjelmassa kertomassa tunnelmistaan. Trumpin mukaan golf on vaarallinen laji, ja erityisen vaarallista on olla presidentti, joka haluaa saada aikaan jotakin tärkeää, koska silloin joku yrittää ampua sinut. Samaan aikaan media jatkaa Trumpiin kohdistuvaa vihapuhettaan.

20.09.2024 |16:06

Taksialan uudistukseen esitetään käytännöllisiä keinoja alan sisältä – tavoitteena turvalliset taksit jokaiselle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä pitää keskeisenä taksien valvonnan tason nostamista jatkossa. - On paremmin valvottava sitä, kuka liikennöintiä voi harjoittaa, millä ehdoilla ja millaisia kielitaitovaatimuksia alalla on. On myös kyettävä sulkemaan pois sellaiset henkilöt, joilla on rikostaustaa. Toiminnan aikana tulee valvoa, että verot maksetaan ajallaan, vakuutukset on otettu ja asiat hoidetaan kunnolla.

20.09.2024 |14:30

Vasemmisto haluaa syytää lisää rahaa kotouttamiseen – Mäkelä sen sijaan vaatii kotouttamiselta tuloksia: ”Herää kysymys, saadaanko kotouttamiseen käytettyä panostusta koskaan takaisin”

Jatkossa maahanmuuttajan itsensä tulee kantaa suurempi vastuu omasta kotoutumisestaan, sillä hallitus leikkaa kotouttamisrahoja. Oltiinpa asiasta mitä mieltä hyvänsä, jatkossa kotouttamista joudutaan tekemään entistä vähemmällä rahalla. Vihervasemmistolle leikkaukset eivät tietenkään maistu. Perussuomalaisten Jani Mäkelä huomauttaa, että kotouttamista tulisi tarkastella nimenomaan tuloksien kautta, koska pelissä ovat veronmaksajien rahat.

20.09.2024 |13:12

Ovatko Libanonissa räjähtäneet hakulaitteet terrorismia vai erilainen sodankäynnin muoto?

Libanonin räjähdyksiä kommentoitiin suomalaisessa mediassa voimakkaasti terrorismina. Iskut määritteli terrorismiksi verekseltään esimerkiksi Lähi-idän instituutin johtaja Susanna Dahlgren. Mutta ovatko ne sittenkin sodankäyntiä?

20.09.2024 |13:11

Polvinen Hukkajoen raakkutuhosta: Metsäteollisuutta ei pidä vaarantaa osana raakkuvahingon pesuvettä

Kainuussa sattui elokuussa ikävä ja kaikille jo tutuksi käynyt vahinko Hukkajoella. Uhanalainen jokihelmisimpukka joutui metsäkoneen yliajamaksi, ja onnettomuus herätti paljon meteliä mediassa. Perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen pitää raakkuvahinkoa ikävänä, mutta muistuttaa metsäteollisuuden merkityksestä maakuntien toimeentulon ja elinmahdollisuuksien kannalta.

20.09.2024 |11:32

Kölnin räjäytykset viittaavat marokkolaismafiaan – Berliinissä alamaailma on arabialais-libanonilaisten klaanien käsissä

Saksan poliisi selvittää Kölnissä ja Ruhrin alueella tehtyjen räjäytysten yhteyttä marokkolaistaustaiseen Mocro-mafiaan. Berliinissä alamaailma on arabialaistaustaisten perheklaanien käsissä.

20.09.2024 |10:41

9. luetuin

Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Korkeakoulujen laiton kielenvaihto kuriin

Oikeuskanslerin kertomuksen mukaan englanti on ”käytännössä syrjäyttänyt suomen kielen ja muuttunut pääasialliseksi opetuskieleksi” Aalto-yliopistossa. Huomautus ei yllätä. Aikalaishulluus humisee akateemisissa sfääreissä. Monet korkeakoulut sekoilevat samoin kansainvälistymiskiimassaan.

20.09.2024 |10:36

6. luetuin

Antikainen: Vasemmistoliitto jälleen terroristijärjestön puolella

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan viimeaikaiset vasemmistoliiton kansanedustajien kommentit Israelin ja terroristijärjestö Hizbollahin välisestä tilanteesta ovat jälleen kerran osoittaneet puolueen taipumuksen levittää ääri-islamistisen terroristijärjestön tietoa. Tämä on vakavaa ja saattaa pahentaa antisemitistisiä asenteita ja edistää vaarallista propagandaa myös Euroopassa.

20.09.2024 |08:28

5. luetuin

Uusimmat