Purra: “Suomi ei tarvitse lisää EU:n yhteisvelkaa eikä suunnitelmataloutta”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra korosti Ylen Ykkösaamussa, että Suomi ei tarvitse lisää EU:n yhteisvelkaa eikä Mario Draghin esittämää "suunnitelmataloutta". Perussuomalaiset haluaisivat, että sosiaaliturva muutettaisiin kansalaisuusperusteiseksi.

14.09.2024 |16:36

Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta

Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.

Saksan hallituspuolueet yrittävät torjua tulevan vaalitappion käynnistämällä rajavalvonnan kaikilla maarajoilla – oppositio syyttää vaalitempusta, koska turvapaikanhakijoilla on yhä vapaa pääsy maahan

Islamistien veitsi-iskuista tarpeekseen saaneiden oikeistopuolueiden ja uuden vasemmistopuolueen jymymenestys itäisen Saksan osavaltiovaaleissa pakotti Saksan hallituksen pikaisiin päätöksiin siirtolais- ja turvapaikkapolitiikan muuttamiseksi ennen kohta seuraavia Brandenburgin vaaleja. Eniten keskustelua synnyttää rajavalvonnan käynnistäminen kaikilla Saksan maarajoilla. Oppositio löysi sisäministerin suunnitelmista suuren porsaanreiän.

14.09.2024 |09:11

Borta bra men hemma bäst – Jimmie Åkesson sai tahtonsa läpi ja Ruotsi on maksamassa muhkeat korvaukset takaisin kotimaahansa palaaville

Ruotsidemokraattien tukema porvarihallitus haluaa antaa yhä useammalle ulkomaalaistaustaiselle mahdollisuuden palata kotimaahansa. Tuki suunnattaneen erityisesti heille, joilla on ollut suurimmat vaikeudet integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Korvaus voi palaajaa kohtaan nousta jopa 350 000 kruunuun.

13.09.2024 |15:22

Garedew tyytyväinen oikeusministeri Leena Meren lakialoitteeseen: Islamilaisen maahanmuuton kautta Suomeen tullut julma tyttöjen silpomiskidutus on aina rikos

Kansanedustaja Kaisa Garedew on tyytyväinen siihen, että rikoslakia muutetaan monella tavalla oikeudenmukaisempaan suuntaan tällä hallituskaudella. Jatkossa tappo ei enää vanhene, oman vauvan tappamisesta ei enää automaattisesti selviä lievennetyllä rangaistuksella ja tyttöjen sukuelinten silpominen säädetään erikseen rangaistavaksi.

Oikeusministeriössä laitetaan laittomat aseet kuriin – aserikosten rangaistusten ankaroittaminen valmistelussa

Oikeusministeriössä valmistellaan aserikosten rangaistusten ankaroittamista hallitusohjelman mukaisesti. Rahoitus rikoslain kiristämiselle varmistui budjettiriihessä.

13.09.2024 |13:52

Huhtasaari torppaa Mario Draghin ehdotuksen uudesta EU-yhteisvelasta: ”EU:ssa tarvitaan lisää yksityistä rahaa”

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari huomauttaa, että ehdotus uudesta EU-yhteisvelasta perustuu sosialistiselle ajattelulle. Yhteisvelkaprojekteissa Suomelle yleensäkin on tarjolla vain häviäjän rooli.

13.09.2024 |13:03

Perussuomalaisten Koskela: Kännyköiden käyttöä rajoitettava myös välitunneilla

Hallitus on loppusyksyllä tuomassa eduskuntaan lakiesityksen, jolla kännykän käyttöä voidaan rajoittaa koulupäivien aikana nykyistä tehokkaammin.

13.09.2024 |12:54

Amnesty International peräsi islamistijärjestö Talibanilta oikeuksia kaikille, jotka identifioituvat tytöiksi

Amnesty International peräsi julkaisemassaan tiedotteessa islamistijärjestö Talibania lopettamaan "sukupuoleen perustuvan vainonsa", jonka Amnesty luonnehtii vainoksi niitä kohtaan, jotka “kokevat itsensä tytöiksi".

13.09.2024 |08:12

Vihersiirtymän vaikeudet kasaantuvat – akkutehdas kuilun reunalla: ”En ihmettele, jos konkurssi olisi edessä puolen vuoden sisällä”

Kiinalaisautojen esiinmarssi kiristää kilpailua autonvalmistajien välillä. Eurooppalaiset sähköautojen valmistajat leikkaavat tuotantoaan. Vuonna 2025 tuotetaan viisi kertaa kysyntää enemmän akkukennoja. Vihreän siirtymän vauhtisokeus voi käydä kalliiksi sijoittajille ja akkutehtaiden työntekijöille.

12.09.2024 |17:05

Koponen: Ammatillisen opetuksen säästöt kohdennettava suomalaisilta nuorilta leikkaamatta

Julkisen talouden mittavat sopeutustoimet osuvat myös ammatilliseen koulutukseen. Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen kiinnittää huomiota hallituksen merkittäviin perusopetuksen panostuksiin ja pitää tärkeänä, etteivät ammatilliseen opetukseen kohdistuvat säästöt kohdistu suomalaisiin nuoriin.

12.09.2024 |17:01

Helsingin Kaivokadun läpiajokielto käsittelyssä ensi viikolla – tulisiko autottomasta kävelykadusta jopa vaarallisempi jalankulkijoille?

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Kaivokadun läpiajokieltoa 17.9. pidettävässä kokouksessaan. Keskustan läpi voisi tämän jälkeen ajaa enää Esplanadien kautta. Uutta kävelykatua vastustava Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen pitää autottomaksi muutettua Kaivokatua jopa vaarallisempana jalankulkijoille.

12.09.2024 |13:13

Lakihanke perheenyhdistämisen edellytysten tiukentamisesta etenee – kummaltakin puolisolta edellytettäisiin jatkossa 21 vuoden vähimmäisikää

Sisäministeriö on lähettänyt lausunnoille hallituksen esitysluonnoksen perheenyhdistämisen edellytysten tiukentamisesta. Lakiesityksessä ehdotetaan, että myönnettäessä oleskelulupa perhesiteen perusteella puolisolle edellytettäisiin kummaltakin puolisolta jatkossa 21 vuoden vähimmäisikää. Edellytystä vähimmäisiästä ei kuitenkaan sovellettaisi Suomen kansalaiseen myönnettäessä oleskelulupa tämän puolisolle.

12.09.2024 |10:58

Poliisi nappasi Helsingin yliopiston kunniatohtorin kiinni kahdesti – ensin Kööpenhaminassa, sitten Tukholmassa

Palestiina-huivin harteilleen kietonut ilmastoaktivisti ja kunniatohtori Greta Thunberg pidätettiin viime viikolla Israelin vastaisen mielenosoituksen aikana Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Thunberg on myös Suomen ja Ruotsin poliisin vanha tuttu.

11.09.2024 |17:18

4. luetuin

Halla-aho median tentattavana – esillä muun muassa Nato, Ukraina ja Yhdysvaltain vaalit

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho piti tänään perinteisen syystituntokauden tapahtumia koskevan tiedotustilaisuuden.

11.09.2024 |16:02

PK-yritysten suhdannenäkymät parantuneet – ”Rohkaisevia merkkejä talouden käänteestä”

Pk-yritysten suhdanneodotukset ovat nousseet selvästi viime keväästä. Tähän ovat vaikuttaneet madaltunut inflaatio ja laskuun kääntynyt korkotaso. Valtiovarainministeri Riikka Purra ja elinkeinoministeri Wille Rydman pitävät syksyn tuoreen Pk-yritysbarometrin uutisia pieninä valopilkkuina talouden piristymisestä.

11.09.2024 |11:35

Jengipomon oikea käsi rautoihin Dubaissa – lapsisotilaiden virta Ruotsista Tanskaan laantumassa

Tappajien ja räjäyttäjien värvääminen Ruotsista Tanskaan saattaa nyt olla loppumassa, kun poliisi pidätti tunnetun jengirikollisen Dubaissa. Alaikäisten palkkamurhaajien rekrytointi maasta toiseen on saanut erityisesti tanskalaiset poliitikot kertomaan todellisen ja synkän käsityksensä Ruotsista. Jengien taistelu huumereviireistä jatkunee entiseen malliin.

11.09.2024 |11:25

Harrisin ja Trumpin suuri vaaliväittely: Valheita, vanhojen kaivelua ja kiertelyä

Nyt se vihdoinkin toteutui: Kamala Harris ja Donald Trump kohtasivat toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa elämässään. Philadelphiassa ilman yleisöä pidetty suuri vaaliväittely tulee jäämään ehdokkaiden ainoaksi kohtaamiseksi. Väittelyn aiheita olivat muun muassa talous, abortti, maahanmuutto, terveydenhuolto, sodat ja ilmastonmuutos.

11.09.2024 |09:49

Koulupoliisille ensi vuonna kaksi miljoonaa euroa lisärahaa – tavoitteena lasten ja nuorten hyvinvointi, laillisuuskasvatus sekä kiusaamisen ja väkivallan ehkäisy

Hallitus tekee vahvoja panostuksia sisäiseen turvallisuuteen. Tämän osoituksena poliisin rahoitusta lisätään niin, että poliisien määrä kasvaa 8 000 poliisiin vaalikauden loppuun mennessä.

11.09.2024 |08:21

Geert Wildersin henkeä uhanneelle imaamille 14 vuoden vankeustuomio terroristisesta rikoksesta

Pakistanilainen uskonnollinen johtaja tuomittiin Alankomaissa 14 vuoden vankeusrangaistukseen, koska hän oli antanut Wildersistä islamilaisen tappomääräyksen eli fatwan. Murhaan yllyttämistä pidettiin terroristisessa tarkoituksessa tehtynä tekona, koska Wilders on parlamentin jäsen. Myös pakistanilaisen ääripuolueen johtaja tuomittiin vankeuteen Wildersin murhaan yllyttämisestä.

Hallitusohjelman kanta yhteisvelkainstrumentteihin on selkeä ei – Purra: Tarvitsemme lisää markkinataloutta, emme julkista pumpattua rahaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ei pidä julkisuuteen tulleen Mario Draghin julkaiseman raportin sisältöä yllätyksellisenä. Purra pitää taantuvan Euroopan taudinkuvausta oikeana, mutta ehdotettua lääkettä täysin vääränä.

10.09.2024 |16:29

Perussuomalaiset: Meidän on varauduttava siihen, että Venäjän hybridihyökkäykset jatkuvat – ”Uhka on jatkuva ja siihen tulee reagoida päättäväisesti”

Eduskunnassa keskusteltiin tänään valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, jossa arvioidaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä ja määritellään Suomen toiminnan tavoitteet ja painopisteet lähivuosille.

10.09.2024 |14:53

Vanhemmuus on katoamassa – Nieminen: Lapsi kaipaa rajoja, rakkautta ja johdonmukaisuutta

Vanhemmuus on muuttunut merkittävästi. Aikaisemmin perheet toimivat vahvojen perinteiden, vastuun ja yhteisöllisyyden kautta, joihin ovat liittyneet käytöstavat, kunnioitus sekä rajat. Nykyisin monet vanhemmat tuntuvat luovuttavan kasvatustehtävän yhteiskunnalle, kouluille tai teknologiavälineille, koska ei uskalleta, osata tai haluta olla rajoittavia kasvattajia.

10.09.2024 |10:56

Tekoäly valtaa taistelukentät – droonit tekevät itsenäisesti selvää venälaistankeista

Ukrainan sodassa käytetään jo drooneja, jotka pystyvät tunnistamaan venäläisiä panssaroituja ajoneuvoja tekoälyn avulla. Asevalmistajan mukaan tekoäly tuhoaa panssarivaunut itsenäisesti, ilman ihmisen suoraa myötävaikutusta. Tekoälyllä on puolensa mutta myös riskinsä.

09.09.2024 |19:31

Hämeenlinnan Perussuomalaiset nimesi kuntavaaliehdokkaita

Hämeenlinnan Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa 8.9. järjestettyjen kuntavaalikutsuntojen yhteydessä.

09.09.2024 |17:03

Koponen esittää Finlandia-hymniä Suomen kansallislauluksi – “Kuin taisteluhuuto vapauden puolesta ja rakkaudesta kotimaata kohtaan”

Kansanedustaja Ari Koponen esittää toimenpidealoitteessaan Finlandia-hymniä kansallislauluksi. Koposen mielestä olisi hyvä, jos Suomen kansallislaulun olisi säveltänyt suomalainen, jolloin suomalaiset voivat kokea laulun omakseen.

09.09.2024 |16:10

Riski kasvaa Pohjolassa kaiken aikaa – venäläiset sabotöörit kartoittavat iskukohteita koptereilla

Turvallisuusviranomaiset varoittivat kesällä Venäjän todennäköisestä sabotaasista länsimaisia kohteita vastaan Euroopassa. Ruotsissa uhka on jo konkretisoinut: puolustusyritysten alueelle tunkeuduttu väkivalloin ja droonit lentelevät laitosten yllä tarkkaillen yritysten logistiikkaa ja selvittäen mahdollisia iskukohteita.

08.09.2024 |16:55

3. luetuin

Suvaitsevaisuus tuhoaa urheilujätti Niken brändiä: Woke-sekoilu sulatti pois yli viidesosan yhtiön arvosta

Amerikkalaisten suuryritysten woke-ideologian hengessä tapahtunut politisoituminen on hiljalleen ottamassa takapakkia wokeen kytkeytyvien brändimokailujen vuoksi. Urheiluvaatevalmistaja Nikelle woketuksen hintalappuna on ollut yhtiön markkina-aseman menettäminen. Muiden vahingoista viisastuneena toiset suuryritykset ottavat jo etäisyyttä wokeen.

Viikko 36. 2024 luetuin

Texas on poistanut yli miljoona epäkelpoa nimeä äänioikeusrekisteristä – mukana tuhansia ei-kansalaisia

Texas poisti yli miljoona epäkelpoa nimeä äänioikeusrekisteristä. Poistettujen joukossa oli tuhansia ei-kansalaisia. Samaan aikaan demokraattien hallitsemat osavaltiot kieltäytyvät siivoamasta äänioikeusrekistereitään ja helpottavat laittomasti maassa olevien rekisteröitymistä äänestäjiksi. Presidentti Biden on vannonut estävänsä veto-oikeudellaan kaikki lakiesitykset, joissa vaadittaisiin kuvallisen henkilötodistuksen esittämistä äänestämisen yhteydessä.

06.09.2024 |15:53

Ministeri Kaisa Juuso: Kouvolan yöpäivystyksen säilymisen taustalla alueen laaja väestö, psykiatrinen sairaala ja Karjalan prikaati – ”Heidän tarpeensa tulee ottaa huomioon”

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso on tyytyväinen siihen, että hallituspuolueet löysivät ratkaisun, jolla perusterveydenhuollon yöpäivystys jatkuu Kouvolassa. Ministerin mukaan lisäsäästöillekään ei ole tarvetta. - Kouvolan osalta on tehty uusia laskelmia, ja sieltä säästöjä löytyy, vaikka alueen omat arviot olivat erilaisia. Korvaavia säästöjä ei siis tarvita, koska säästötavoitteeseen on jo päästy, Juuso sanoo.

Mäenpää kannustaa Suomea syvempään yhteistyöhön Puolan kanssa: “Hyvä pohja yhteistyölle on olemassa, mutta taitava talonrakentaja ei tyydy vain hyvin valettuihin perustuksiin”

Puola on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Euroopan merkittävimmistä turvallisuuteensa panostavista maista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kannustaa suomalaisia poliitikkoja ja turvallisuudesta vastaavia toimijoita syvempään yhteistyöhön maan kanssa.

06.09.2024 |14:31

Rintamäki: Eutanasia tulisi sallia tiukoin ehdoin

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin eilen lakialoitetta, joka esittää eutanasialain säätämistä Suomeen. Aloite herätti odotetusti paljon keskustelua. Kansanedustaja Anne Rintamäki on valmis kannattamaan aloitetta, kunhan siinä esitetyt kriteerit eutanasialle käydään huolellisesti läpi.

06.09.2024 |14:28

Tynkkynen ehdottaa ukrainalaista sotareportteria Saharov-palkinnon saajaksi – “Palkinnon myöntäminen Ponomarenkolle osoittaisi arvostusta riippumatonta laatujournalismia kohtaan”

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen ehdottaa ukrainalaista sotareportteri Illia Ponomarenkoa Euroopan parlamentin vuosittain jakaman Saharov-palkinnon saajaksi. Saharov-palkinto myönnetään Euroopan parlamentin toimesta ihmisoikeuksien ja mielipiteenvapauden hyväksi tehdystä työstä.

06.09.2024 |14:16

Koponen: Hevosalaa ei ajeta ahdinkoon

Hallituksen budjettiriihessä tehtyjen lisäsäästöjen osalta hevosalaan kohdistui kuusi miljoonaa euroa ennakoitua pienempi leikkaus. Kansanedustaja Ari Koponen sanoo leikkauksen kohtuullistamisen olleen hyvää yhteistyötä niin raviratojen kuin hevoskasvattajien kanssa.

06.09.2024 |14:14

Polvinen: Harmaata taloutta torjutaan vastuullisella maahanmuuttopolitiikalla

Hallitus edistää harmaan talouden torjuntaa päivittämällä harmaan talouden torjunnan strategian ja toimenpideohjelman. Toimenpideohjelmaan otetaan mukaan keskeisimmät harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan hankkeet. Perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen huomauttaa, että harmaan talouden torjunnassa tärkeitä ovat työperäiseen maahanmuuttoon tehtävät kiristykset.

06.09.2024 |14:10

Garedew samalla linjalla Lääkäriliiton kanssa: Eutanasia ei ole ratkaisu saattohoidon kehittämiselle

Eduskunta keskusteli eilen eutanasian laillistamista vaativasta kansalaisaloitteesta. Kansanedustaja Kaisa Garedew vastustaa eutanasiaa jyrkästi eikä pidä sitä ratkaisuna kärsivien auttamiseen.

06.09.2024 |14:07

Uusimmat