Mossad: Iran teettää terrori-iskuja katujengeillä – iskut Israelin Tukholman ja Kööpenhaminen suurlähetystöihin saman jengin tekosia

Israelin tiedustelupalvelu Mossad väittää, että kurditaustaisen Foxtrot-rikollisjengin pomo Rawa Majid olisi Israelin Tukholman ja Kööpenhaminan suurlähetystöihin kohdistuneiden iskujen takana. Majid sai pikkuvauvana turvapaikan Ruotsista. Varttuessaan hän loi Ruotsiin merkittävän rikollisorganisaation. Nyt kansainvälisesti etsintäkuulutettu "kurdikettu" on saanut turvapaikan Iranista, jossa hän organisoi terrori-iskuja eri puolille Eurooppaa Iranin toimeksiannosta.

Junnila: Terroristijärjestöt riisuttava aseista tavalla tai toisella

Rauha ja turvallisuuden vahvistaminen puhuttivat edustajia Etyj:n parlamentaarisessa yleiskokouksessa Dublinissa.

04.10.2024 |16:28

Isisin ja Hamasin yhteistyö paljastui Gazassa: Hamas-Isis-taistelija piti jesidinaista orjanaan 10 vuotta

Israelin armeija (IDF) vapautti Gazassa panttivankina pidetyn 11-vuotiaana kaapatun jesidinaisen nimeltä Fawzia Amin Sido. Nainen on ollut Hamas-Isis-terroristin vankina kymmenen vuotta Gazassa.

04.10.2024 |16:10

Elomaa: Sodissa kaatuneiden muistotaulut palautettava kouluihin

Sodissa kaatuneiden muistotauluja oli aiemmin esillä lähes jokaisella koululla. Koulujen lakkautusten yhteydessä niitä on joutunut varastoon, eivätkä ne ole yhtä laajalti nähtävillä. Asiasta toimenpidealoitteen jättänyt perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa vaatii muistotaulujen palauttamista kouluihin.

04.10.2024 |14:19

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat huolissaan oppimisen tuen “heikentämisestä” – Koponen ihmettelee kommentteja: Hallitus lisää miltei 100 miljoonaa euroa oppimisen tuen uudistamiseen

Verkkouutisten Sanna Ukkola -showssa 3.10.2024 olivat vieraina vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat Minja Koskela ja Laura Meriluoto. Meriluodon kommentit oppimisen tuen heikentämisestä ja Koskelan kehut kolmiportaisen tuen mallille herättävät ihmetystä perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koposessa.

04.10.2024 |14:17

Suomen vahva tuki Ukrainalle jatkuu – Tavion päätöksellä neljä miljoonaa euroa humanitaarista tukea talven yli selviytymiseen

Suomi on yksi Ukrainan vahvimmista tukijoista Euroopassa. Suomen tuki Ukrainalle on laaja-alaista: puolustusmateriaalia, siviilimateriaalia, humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötä. Viimeksi syyskuussa Suomi on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion päätöksellä myöntänyt Ukrainalle neljä miljoonaa euroa humanitaarista tukea talven yli selviytymiseen.

04.10.2024 |13:44

Uusi dokumentisarja kertoo jihadistien seksiorjuutuksesta ja joukkoraiskauksista Syyriassa –  seksiorjuus perustellaan sharia-lailla

Center for Peace Communications -keskuksen (CPC) uusi dokumenttisarja "Hizbollahin panttivangit" todentaa Hizbollahin tekemät järkyttävät seksuaalirikokset. Sen taistelijat seksiorjuuttivat ja joukkoraiskasivat syyrialaisnaisia.

04.10.2024 |12:04

9. luetuin

Hyvinvointiala HALI: Hallituksen esitys helpottaa erikoissairaanhoidon jonojen purkua

Hallitus antoi torstaina eduskunnalle esityksen koskien terveydenhuollon päivystyksen ja leikkaustoimintaa koskevan lainsäädännön muuttamista. Jatkossa hyvinvointialueet voivat hankkia esimerkiksi lonkan ja polven tekonivelleikkauksia yksityisiltä palveluntuottajilta vaikkapa palvelusetelin avulla, kun hoitotakuu on vaarassa ylittyä.

04.10.2024 |10:38

Jo lähes 47 000 kansalaista vaatii Yleisradiolle tiukempaa talouskuria ja tehtävien rajausta – nuorisopoliitikkojen tekemälle Yle-kansalaisaloitteelle vahva kannatus

Hallituspuolueiden nuorisojärjestöjen perustamassa kansalaisaloitteessa vaaditaan Yleisradiota osallistumaan tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin. Aloitteessa vaaditaan lisäksi Ylen tehtävien merkittävää kaventamista.

03.10.2024 |21:20

Polvinen: Helsingin Kaisaniemen puistossa näkyvät monikulttuurisuuden ongelmat pienoiskoossa

Helsingin Kaisaniemen kupeilla usein liikkuva perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen näkee puistossa päivittäin Suomen sisäisen turvallisuuden löperöjen ratkaisujen ja sinisilmäisen maahanmuuttopolitiikan aiheuttamat ongelmat käsinkosketeltavina.

03.10.2024 |16:08

7. luetuin

Sisäministeriö: Maahantulokielto ja säilöönoton enimmäiskesto pidemmiksi

Hallitus esittää, että ulkomaalaislain säilöönottoa koskevia säännöksiä tiukennettaisiin ja maahantulokiellon säännökset uudistettaisiin. Lisäksi lakiin lisättäisiin mahdollisuus peruuttaa oleskelulupa ja määrätä maahantulokielto Suomen ulkopuolella oleskelevalle ulkomaalaiselle turvallisuussyistä.

03.10.2024 |15:23

Strandman vaatii toimenpiteitä Itä-Suomen teleyhteyksien toimivuuden parantamiseksi: “Ilman toimivaa infraa ei toimi juuri mikään muukaan”

Itä-Suomen alueella on katvealueita, joissa internet-yhteydet eivät toimi. Haasteet johtuvat 3G-yhteyksien alasajosta ja tilalle tulevien 4G- ja 5G-yhteyksien rajallisuudesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandmanin mukaan operaattorien välillä ei ole eroja, mikään netti ei toimi kunnolla eivätkä ongelmat korjaannu puhelinta vaihtamalla.

03.10.2024 |14:23

Maahanmuuttokriittisyys kasvaa – eliitti ja media kieltäytyvät näkemästä Euroopan poliittista muutosta

Kansallismieliset puolueet ovat käyneet voitosta voittoon lähes kaikissa Euroopan viimeaikaisissa vaaleissa. Media ja eliitti näkevät maahanmuuttokriittisten voimien nousussa kauhut kaikkialla ja mustamaalaavat muutosta mielin määrin. Eliitti on haluton keskustelemaan taloudellisista, sosiaalisista ja poliittisista syistä, jotka ovat kansallismielisten voimien nousun taustalla.

03.10.2024 |13:12

Purra alv-keskustelusta: Opposition vaihtoehdot perustuvat enemmän veronkorotuksille kuin hallituksen linja

Eduskunnassa käytiin tänään keskustelua arvonlisäveron korottamisesta, koska käsittelyssä oli hallituksen esitys, jossa alennetussa 10 prosentin arvonlisäverokannassa olevat tuotteet siirrettäisiin 14 prosentin arvonlisäverokantaan - lukuun ottamatta sanoma- ja aikakauslehtiä.

02.10.2024 |21:13

Helsingin perussuomalaiset vastustavat Kaivokadun sulkemista henkilöautoliikenteeltä – Raatikainen: ”Kaupungin tulisi palvella kaikkia liikkujia, myös autoilijoita”

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli eilen kokouksessaan päätösasiana Helsingin ydinkeskustan liikennesuunnitelmaa. Lautakunnan käsittelyssä tehtiin kaksi vastaehdotusta Kaivokadun liikennesuunnitelman osalta, joita kumpaakin perussuomalaiset kannattivat.

02.10.2024 |16:32

Onni Rostilan kolumni: Sunnuntainen suru-uutinen

Sunnuntai-iltojen ohjelmapaikoille on kiihtyvään tahtiin ilmestynyt sellaisia klassikkouusintoja, kuin ”Laitaoikeisto jyräsi voittoon” ja ”Vaalitulos: YLE hävisi jälleen”. Viimeisin versiointi ja mediaväen vaikerointi nähtiin sunnuntaisissa Itävallan parlamenttivaaleista, kirjoittaa kansanedustaja Onni Rostila kolumnissaan.

02.10.2024 |16:22

6. luetuin

USA:n varapresidenttiehdokkaiden väittelyssä puhuttiin Trumpista, joukkokarkotuksista ja Suomesta

Yhdysvaltain varapresidenttiehdokkaat kohtasivat vaaliväittelyssä, joka oli asiallisempi ja asiapitoisempi kuin varsinaisten ehdokkaiden väittely taannoin. Keskustelussa käsiteltiin Lähi-idän kriisiä ja hurrikaani Helenen tuhoja, taloutta, aborttioikeutta ja laittomien siirtolaisten joukkokarkotuksia. Suomikin nousi esille esimerkkinä turvallisesta maasta, jossa ei tapahdu kouluammuskeluja.

02.10.2024 |13:11

Juutalaisvastaisten iskulauseiden ilmaisu este kansalaisuuden saamiselle Saksassa – tiukennettu kansalaisuuslaki puuttuu erikseen sosiaalisen median julkaisuihin

Saksan sisäministeriö linjasi tällä viikolla, että uuden kansalaisuuslain nojalla henkilöiltä, jotka kirjoittavat sosiaalisessa mediassa “From the River to the Sea”, evätään Saksan kansalaisuus.

02.10.2024 |11:48

Venäjän oppositio: ”Hyökkäyssodan häviäminen on aina ollut suurin muutosvoima Venäjällä”

Elokuussa vankienvaihdon yhteydessä vapautetut venäläiset opposition edustajat kiertävät maailmaa ja antavat haastatteluja Putinin ajasta, jonka he soisivat pian päättyvän. Muutos kuplii jo pinnan alla ja kun aika on kypsä, tapahtumat etenevät nopeasti. Muutos voi tapahtua vain, jos Ukrainaa ei unohdeta.

02.10.2024 |08:57

Ilmastoaktivisteille kaksi vuotta vankeutta taidemuseoiskusta Lontoossa – uusi isku seurasi heti tuomion julistamisen jälkeen

Britanniassa rangaistuksia on jouduttu koventamaan ilmastoaktivistien kuriin saamiseksi, mutta vankeusrangaistuksen uhkakaan ei näytä riittävän. Suomessakin vaaditaan laittomaan aktivismiin liittyvän lainsäädännön muuttamista kansalaisaloitteella. Monet varoittavat, että ilmastoaktivistit saattavat seuraavaksi siirtyä käyttämään väkivaltaa.

01.10.2024 |17:30

Kirkot tulipalojen ja tuhotöiden kohteena Ranskassa – Euroopassa nousee huoli hengellisten kokoontumispaikkojen turvallisuudesta

Ranskassa on viime aikoina tuhoutunut tulipaloissa sekä muuten vaurioitunut useita historiallisia kirkkorakennuksia. Kirkkoihin kohdistuva ilkivalta ja tuhotyöt ovat samalla yleistyneet. Ranskassa - ja laajemmin Euroopassa - onkin alkanut kasvaa huolestuneisuus hengellisten kokoontumispaikkojen turvallisuudesta.

01.10.2024 |16:59

Demaripomo Razmyar kommentoi maahanmuuttajien Pisa-tuloksia – PS:n Koponen: ”Kujalla kuin käkikello”

SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin mukaan maahanmuuttajien huonot Pisa-tulokset johtuvat muun muassa sosioekonomisesta asemasta ja tukitoimia tulisi tarkastella paremmin. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen tyrmää demaripomon väitteet.

01.10.2024 |12:44

2. luetuin

Mitä tapahtuu hyvinvointivaltiolle, kun iso osa aikuistuvasta väestöstä ei pysty jatko-opintoihin tai käymään töissä

Luku- ja kirjoitustaito on ehdoton edellytys sille, että ihminen voi tulla osaksi toimivaa yhteiskuntaa. Voimakkaana jatkuvan maahanmuuton myötä lukutaidottomuudesta on tullut kasvava osa pohjoismaista todellisuutta. Pisa 2022 -tutkimuksen mukaan kehnoimmillaan vain alle viidennes suomalaisten koulujen oppilaista osaa lukea edes tyydyttävästi.

01.10.2024 |10:23

Terroristijärjestö Hizbollahin johtajan Hassan Nasrallahin surmapaikka vain 53 metrin etäisyydellä YK:n hallinnoimasta koulusta – vihje Nasrallahin piilopaikkaan tuli iranilaiselta vakoojalta

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah surmattiin viime perjantaina Israelin ilmaiskussa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa. Surmapaikka, Hizbollahin maanalainen komentokeskus, sijaitsi vain 53 metriä YK:n hallinnoimasta koulusta.

01.10.2024 |07:53

Väestökello näyttää, miten ulkomaalaistaustaisten ihmisten osuus vauhdilla kasvaa Suomessa: Nykytahdilla joka neljäs helsinkiläinen on vieraskielinen jo vuonna 2038

Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.

30.09.2024 |16:46

8. luetuin

Maahanmuuttajien oppimistulokset huonot, opetusministeri huolissaan koulushoppailusta – Koponen: ”En syyllistä vanhempia siitä, että haluavat lapsensa hyvään kouluun”

Tuoreesta tutkimuksesta selviää, että maahanmuuttajataustaisista oppilaista 61 prosenttia ei pärjää työelämässä tai jatko-opinnoissa huonon lukutaidon vuoksi. Opetusministeri Anders Adlercreutz (r.) on tässä yhteydessä huolissaan koulushoppailusta.

30.09.2024 |16:43

Tuore tutkimus: 60 prosentilla maahanmuuttajataustaisista lapsista ei edellytyksiä selviytyä yhteiskunnassa – Purra: Vastaus ei voi olla lisää kotouttamista ja yhä löysempiä vaatimuksia

Tuoreen yliopistotutkimuksen mukaan maahanmuuttajataustaisista oppilaista 61 prosentilla on niin heikko lukutaito, ettei heillä katsota olevan riittäviä tietoja ja taitoja osallistuakseen täyspainoisesti yhteiskunnan toimintoihin, kuten jatko-opintoihin ja työelämään.

30.09.2024 |14:40

Purra ehdottaa Kainuun uraaniesiintymien hyödyntämistä – “Edullinen sähköenergiamme voisi tarjota paljon mahdollisuuksia uudelle teollisuudelle”

Hallitus tekee merkittäviä panostuksia Suomen talouden ja kilpailukyvyn parantamiseksi kovenevassa globaalissa kilpailussa. Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että esimerkiksi Savukoskella sijaitsevasta Soklin esiintymästä löytyy ydinreaktorien polttoainesauvoissa tarvittavaa niobi-alkuainetta ja Kainuusta uraaniesiintymiä, joita hyödyntämällä Suomesta saattaisi tulla jopa ydinenergiateollisuuden uusi johtotähti.

30.09.2024 |13:31

Koponen ja Keskisarja kieltäisivät energiajuomat alle 16-vuotiailta – taustalla huoli nuorten energiajuomien käytön lisääntymisestä ja siihen liittyvistä terveysriskeistä

Perussuomalaiset kansanedustajat Ari Koponen ja Teemu Keskisarja ovat jättäneet eduskunnalle toimenpidealoitteen, jossa esitetään energiajuomien myynnin kieltämistä alle 16-vuotiaille. Aloitteen taustalla on huoli nuorten energiajuomien käytön lisääntymisestä ja siihen liittyvistä terveysriskeistä.

30.09.2024 |12:50

Nieminen: Jokainen luottamushenkilö on äänestäjänsä valitsema asiantuntija

Luottamushenkilöiden ja kansanedustajien kaksois- ja kolmoisrooleista on käyty aiheellista keskustelua, mutta kovin paljon ei näe kirjoituksia siitä, miksi näin on. Perussuomalaisten kansanedustaja Mira Niemisen mukaan oikeus osallistua vaaleihin ja olla ehdolla sekä vaikuttamassa yhteiskunnallisiin asioihin on vahva demokraattisen järjestelmän pohja ja perusoikeus, jolla ylläpidetään yhteiskuntajärjestystä ja -rauhaa. Siksi useisiin vaaleihin osallistumista on vaikea rajoittaa.

30.09.2024 |12:32

Jimmie Åkesson vaatii loppua juutalaisvastaisille mielenosoituksille Göteborgissa: ”Kyse on anarkiasta”

Lähi-idän veriset yhteenotot heijastuvat monikulttuurisen kansankodin arkeen ja lisäävät vastakkainasettelua eri väestöryhmien välillä. Erityisen selkeästi tämä näkyy Etelä-Ruotsin suurissa kaupungeissa. Göteborgissa kuukausikaupalla jatkuneet mielenosoitukset ovat saaneet valtakunnan poliitikotkin liikkeelle.

30.09.2024 |08:48

USA:ssa kysellään kuka maata oikein johtaa – Jill Biden näyttää ottaneen ohjat

Yhä useammat ihmettelevät, että kuka Yhdysvaltoja oikein johtaa. Jill Biden näyttää ohjailevan puolisoaan, joka usein unohtaa mitä hänen pitäisi seuraavaksi tehdä. Varapresidentti Kamala Harris sen sijaan yrittää ottaa etäisyyttä Bidenin hallintoon, jonka tärkeä osa hän on viimeiset kolme ja puoli vuotta ollut. Suuri kysymys on, uskaltaako Harris syrjäyttää Bidenin myös presidentin tehtävistä aivan viime metreillä.

27.09.2024 |19:11

Mäenpää kysyi Libanonissa palvelevien rauhanturvaajien turvallisuudesta – puolustusministeri Häkkänen: ”Turvajärjestelyt ovat ihan kunnossa”

Eduskunnan täysistunnoissa on käsitelty tällä viikolla valtion talousarviota vuodelle 2025. Torstaina eduskunnan salissa käytiin läpi puolustusministeriön hallinnonalaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kysyi muun muassa Libanonissa tehtäviään suorittavien suomalaisten rauhanturvaajien turvallisuustilanteesta, mihin saatiin vastaus puolustusministeri Antti Häkkäseltä.

27.09.2024 |14:02

Strandman iloitsee Naton alaesikunnan sijoittumisesta Mikkeliin – merkittäviä positiivisia talousvaikutuksia koko Etelä-Savon maakunnan alueelle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman on iloinen uutisesta, jonka mukaan Naton alaesikunta tullaan sijoittamaan Mikkeliin. Alaesikunnan saapumisella tulee Strandmanin mukaan olemaan merkittäviä vaikutuksia koko Etelä-Savon alueelle.

27.09.2024 |12:32

Greta Thunberg yhdistää tuoreella videollaan Gazan, ilmastonmuutoksen ja yhdysvaltalaisyritys Chevronin – tutkijoiden mukaan äärivasemmiston tavoitteena on vallankumous

Greta Thunberg julkaisi videon ilmastonmuutoksesta ja Gazasta. Hän liittää aiheeseen myös yhdysvaltalaisyritys Chevronin.

27.09.2024 |11:19

Sisällissota johti maailman suurimpaan pakolaiskriisiin Sudanissa – alueelle on syntymässä paljon Somalian sekasortoakin suurempi konflikti kaaoksen jatkuessa

Sudanissa on meneillään tämän hetken vakavin pakolaiskriisi maailmassa. Se voi laajentua koko Pohjois-Afrikan yli pyyhkiväksi laajamittaiseksi sodaksi. Tämä miellyttäisi Venäjää, jonka hybridivehkeilyssä Sudan on merkittävä pelinappula. Euroopan ulkorajoille on tiedossa tungosta.

27.09.2024 |08:18

Valtiovarainministeri Purra kyselytunnilla: Keskustan kannattaa tarkistaa verolinjaansa eikä ehdottaa enemmän veroja

Keskusta arvosteli hallitusta arvonlisäveron korottamisesta, vaikka sama sopeutuskeino löytyy puolueen omasta työkalupakista - muiden veronkorotushaaveiden lisäksi.

26.09.2024 |22:42

Koponen koulutuksen rahoituksesta: Hallitus palauttaa uskon tulevaan ja tekee koulutuksen kunnianpalautuksen

Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koposen mukaan hallitus panostaa vahvasti koulutukseen sekä osaamiseen ja tuo valoa tulevaisuuteen.

26.09.2024 |16:36

Lehtinen pitää rangaistusten koventamista perusteltuna: “On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja”

Hallituksen talousarvio julkaistiin maanantaina, ja eduskunnassa on käyty sen jälkeen kiivasta keskustelua eri hallinnonalojen osalta. Yksi keskusteluissa esille noussut asia on rangaistusten koventaminen. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää rangaistusten koventamista hyvänä asiana.

26.09.2024 |15:35

Uusimmat

Viikon suosituimmat