

MATTI MATIKAINEN
Eerola painottaa eurovaalien tärkeyttä: Unionia muutettava siten, että se palvelee omia kansalaisiaan ja palauttaa Euroopan arvot juurilleen
Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kirjoittaa, että 26.5. on tärkeä päivä kahdesta syystä: silloin pelataan jääkiekon MM-finaali ja käydään eurovaalit, joissa Suomella on enemmän ja vaarallisempia vastustajia kuin jääkiekossa.
Kansanedustaja Juho Eerolan mukaan yksi vakavimmista vastustajista on tietämättömyys siitä, kuinka tärkeistä vaaleista on kyse.
– Eurovaalit, joissa äänestysprosentti jää yleensä todella alhaiseksi, ovat huomattavasti esimerkiksi presidentinvaaleja tärkeämmät. Edes kunta- tai eduskuntavaalit eivät ole niin merkityksellisiä kuin joka viides vuosi käytävät eurovaalit.
– Noin kolme neljäsosaa maamme lainsäädännöstä on nimittäin tuontitavaraa Brysselistä. Sieltä saapuvat asetukset ja direktiivit on oman eduskuntamme käytännössä pakko niellä. Kansallinen liikkumavara näiden suhteen on kapea. Ei siis ole täysin merkityksetöntä, ketä siellä Brysselissä istuu, Eerola kirjoittaa blogissaan.
Euroopassa vaikutetaan ryhmissä
Toinen tietämättömyyteen liittyvä harhaluulo on Eerolan mukaan se, ettei Suomella olisi EU:ssa päätösvaltaa, koska yli seitsemästäsadasta europarlamentaarikosta ainoastaan kolmetoista on suomalaisia.
– Suomalaiset eivät muodosta Brysselissä omaa joukkuettaan, vaan esimerkiksi kaikkien maiden sosialistit ja federalistit ovat liittoutuneet yhteen suomalaisten aateveljiensä kanssa. Vihreä suomalainen ajaa Brysselistä käsin vihreää politiikkaa koko Eurooppaan, ja tukenaan hänellä on kaikkien maiden vihreät.
– Lähes jokaisessa Euroopan unionin maassa on perussuomalaisten kaltainen puolue noussut viime vuosien aikana kolmen suurimman puolueen joukkoon. Erinäisistä eroavaisuuksistaan huolimatta näille puolueille on yhteistä kansallisen päätösvallan palauttaminen, liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja etelästä Eurooppaan suuntautuvan haittamaahanmuuton lopettaminen, Eerola muistuttaa.
Kansallismieliset puolueet vaalivoittoon
Nyt nämä kansallismieliset puolueet ovat viimein yhdistymässä yhdeksi suureksi puolueryhmäksi. On mahdollista, että tästä puolueryhmästä tulee jopa Euroopan suurin. Suomesta perussuomalaiset on mukana joukossa.
– Perussuomalaisilla, yhdessä muiden maiden perussuomalaisten kanssa, on nyt mahdollisuus voittaa Euroopan mestaruus. Jotta tämä toteutuu, on tärkeää, että ennen jääkiekkofinaalin alkua jokainen kansallisen päätösvallan palauttamisesta kiinnostunut ja liittovaltiokehityksestä huolestunut suomalainen käyttää äänioikeuttaan, Eerola painottaa.
– Euroopan unionista eroaminen on tehty käsittämättömän hankalaksi. Nyt onkin ehkä tärkeämpää muuttaa unionia siten, että se palvelee omia kansalaisiaan, ja palauttaa Euroopan arvot alkuperäisille juurilleen.
Tutustu perussuomalaisten ehdokkaisiin täällä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Eurovaaleilla suuri ja välitön vaikutus kotimaan politiikkaan – “Mitä paremmin perussuomalaiset menestyvät, sitä enemmän muilla puolueilla puntti tutisee”

Eurovaaliehdokas Hakkarainen: Ilmastonmuutos on tekosyy kerätä rahat pois kansalta

Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään

Halla-aho kansallismielisten puolueiden menestyksestä: EU on epäonnistunut ratkaisemaan ongelmia, jotka koskettavat tavallista ihmistä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.