Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Mäntylä kiittää kutsusta ottaa oppositio mukaan sote-uudistukseen, mutta ihmettelee samalla hallituksen sisäistä tiedonkulkua.

– Hallituksen sisällä selkeästi vallitsee tiedonkulullinen ongelma, jos SDP joutuu tällaisista asioista kuulemaan median kautta. Kiitosta on annettava kuitenkin siitä, että hallitus on heräämässä tosiasiaan, ettei tämän mittaluokan asiaa voi viedä eteenpäin oppositiolta piilossa. Ihmettelen kuinka siihen heräämisessä meni näinkin kauan, Mäntylä sanoo.

Perussuomalaiset kuitenkin odottavat, että kutsussa on kyse aidosta halusta ottaa oppositio mukaan asiaan, ei vain keskustelukerhosta.

– Olemme toistuvasti esittäneet, että näin suuressa asiassa ainoa oikea etenemistapa olisi ollut parlamentaarinen valmistelu. Sote-uudistus seilaa ankarassa vastatuulessa, ja näyttää pahasti siltä, että se ajaa karille ennen satamaan pääsyä. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että asia palautuu alkutekijöihinsä ennemmin tai myöhemmin.

PS VERKKOTOIMITUS