Kansanedustaja Laura Huhtasaari nousi Jyväskylässä perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi. Laura on erittäin tyytyväinen myös Jussi Halla-ahon valinnasta puolueen johtoon.

– Arvostan Jussin modernia poliittista linjaa. Nyt on aika alkaa tehdä yhdessä uusia suunnitelmia ja kirkastaa puolueen linjaa.

Lauran mukaan perussuomalaisten tehtävä on paitsi edistää omaa ohjelmaa, myös luoda painetta muihin puolueisiin.

– Perussuomalaiset on kansallismielinen, suomalaisuutta korostava ja isänmaallinen puolue. Minulle isänmaallisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että maamme vanhuksista pidetään hyvää huolta ja vammaiset saavat kaiken tarvitsemansa hoidon.

– Perussuomalaiset muuttaa koko maailmaa, mutta me aloitamme Suomen muuttamisesta, Laura sanoo.

Lauantaina nähtiin ja kuultiin useita turhautuneita ja kiukkuisia kommentteja perussuomalaisten puoluekokouksen valinnoista. Esimerkiksi Vihreiden Ville Niinistön mukaan Suomella ei ole varaa siihen, että perussuomalaiset on hallitusvastuussa. Uusi Suomi -lehden päätoimittaja Markku Huusko järkyttyi Halla-ahon valinnasta niin paljon, että hän esitti kuinka ”Halla-aho on heti heitettävä ulos vallan ytimestä”.

Huhtasaari pitää tällaisia puheenvuoroja demokratian halveksumisena.

– Olisiko jo aika lopettaa vihapuhe ja alkaa suvaitsemaan erilaisia mielipiteitä? Suomessa demokratia tarkoittaa sitä, että yhteistyöhön pitää pystyä myös niiden kanssa, jotka ajattelevat asioista eri tavalla.

ILKKA JANHUNEN