Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on tänään jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen suomalaisten yritysten kannustamisesta kansainvälisille markkinoille. Tavio peräänkuuluttaa innostuneempaa otetta ulkomaankauppaan.

Avainasemassa on nuorten kykyjen ja uusien kasvuyritysten kannustaminen kansainvälisyyteen. Tavio korostaa valtiollisten toimijoiden, kuten Finpron ja Team Finlandin, toimintaedellytysten parantamista. Lisäksi pitää laajentaa koulujen kieltenopetusta ja ohjata resursseja kasvuyritysten ja koulujen yhteydenpitoon.

Suomen valtion pitää Tavion mukaan olla valmis ottamaan rohkeampi ote vientiyrittämiseen kannustaessaan. Pelkkä perinteinen virkamiestyö ei riitä.

– Valtion pitää löytää oikea rooli yritysyhteistyöhön. Jos valtio yrittää tukea yrityksen kansainvälistymistä asiantuntijan roolissa, törmätään ajattelutapojen ristiriitoihin, koska yrittäjän työskentelytavat ovat erilaisia kuin virkamiesten, Tavio perustelee.

– Monilla sektoreilla valtion mukanaoloa tarvitaan yritysten kansainvälistymisessä. Esimerkiksi energia- ja koulutussektorit ovat monissa maissa poliittisesti latautuneita. Suomen valtion pitää välittää oikeat kontaktit kasvuyrityksille. Näiden resurssien lisääminen on hyvä sijoitus suomalaisille, Tavio ehdottaa.

SUOMEN UUTISET