Ylen uutissivustolla bloggaava Jari Tervo käyttää erittäin rajua ja halventavaa kieltä maahanmuutosta huolestuneita suomalaisia kohtaan. Tervo kirjoittaa, että Helsingissä, Lahdessa ja Torniossa nähdyt mielenosoittajat ovat ”valkoista roskaväkeä”, joiden tekoja ei pidä edes yrittää selitellä työttömyydellä tai yhteiskunnallisella syrjäytymisellä.

Miten rasismia vastustava henkilö ottaa asiakseen kutsua ihmisryhmiä julkisesti paskasakiksi ja roskaväeksi?

Tervon kirjoitus käsittelee suurelta osin viime päivien väkivaltaisuuksia, mutta hän leimaa kirjoituksessaan suuren joukon ihmisiä, jotka ovat osoittaneet mieltään rauhanomaisin keinoin. Myös toimeentulostaan huolestuneet suomalaiset saavat helsinkiläiskirjailijalta rajua sapiskaa:

– Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi, Tervo jatkaa.

Tervon leimaava puhe on herättänyt oudoksuntaa sosiaalisessa mediassa. Kritiikki kiteytyy siihen, miten rasismia vastustava henkilö ottaa asiakseen kutsua ihmisryhmiä julkisesti paskasakiksi ja roskaväeksi. Myös Ylen rooli tällaisen tekstin julkaisijana asetetaan kyseenalaiseksi. Miksi Yle sponsoroi tällaista, verkkokeskustelija kysyy.

Yle ei ole sallinut kommentointia Tervon tekstin yhteydessä.

Tervon tekstiä kommentoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

SUOMEN UUTISET