Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan päätettäväksi on tulossa esitys alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamisesta.

Maahanmuuttovirasto on esittänyt, että Tampereelle perustettaisiin perheryhmäkoti Satakielen alaisuuteen ryhmäkoti seitsemälle alaikäiselle. Tämän lisäksi kaupunki sitoutuisi vielä lisäämään enintään 14 paikkaa määräaikaisesti.

”Kaupunki auttanut
jo tarpeeksi”

Tampereen Perussuomalaiset vastustaa ryhmäkotipaikkojen lisäämistä.

– Tampereelle perustettiin ryhmä- ja perheryhmäkoti vuonna 2009. Vuoden 2014 lopulla Tampere päätti nostaa vuotuisen pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:aan. Vaikka pakolaiskiintiö oli aikaisemmin vain 70, niin kaupunki vastaanotti vuosittain noin 300 humanitaarista maahanmuuttajaa. Tampere on jo siis nostanut humanitaarista vastaanottokapasiteettiaan enemmän kuin tarpeeksi, perussuomalaiset painottavat.

– Emme hyväksy pitkään jatkunutta trendiä, jossa kaupunkilaisten palveluita supistetaan samalla kun kaupunki ottaa lisää kansainvälisiä vastuita hoidettavakseen. Haluamme mieluummin säästää valtion supistuneita varoja, kuin ottaa vastaan valtion rahoitusta kuntien perustehtäviin liittymättömiin menoihin.