Perussuomalaiset ovat kuluneen vaalikauden aikana peränneet toistuvasti hallitukselta toimia yrittäjyyden tukemiseksi.

– Hallituksen nyt lisäbudjetissaan esittämä, yrittäjien arvonlisäverottoman toiminnan alarajan nostaminen 8 500 eurosta 10 000 euroon ja huojennusalueen korottaminen 30 000 euroon vuodessa, on täysin kosmeettinen ja riittämätön. Nosto vastaa lähinnä edellisten vuosien kustannusten nousua, eikä siten juurikaan helpota yrittäjän asemaa tai kannusta työllistämiseen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström painottaa.

– Jos halutaan positiivisia työllisyysvaikutuksia, nostot on tehtävä vähintään perussuomalaisten esittämällä tavalla. Perussuomalaiset ovat esittäneet alvittoman toiminnan alarajan nostoa 20 000 euroon ja huojennusaluetta 40 000 euroon.

Työnteko ja yrittäminen yhtä arvokasta

Lindström muistuttaa, että hallituksella on ollut yli kolme vuotta aikaa tehdä yrittäjyyttä ja työllistämistä edistävää politiikkaa, mutta se on tarjonnut yrittäjille lähinnä kauniita juhlapuheita.

– Näin viime tingassa tehdyt pienet muutokset vaikuttavat lähinnä ääntenkalastelulta suklaakarkeilla vaalien alla.

– Perussuomalaiset ovat esittäneet useita merkittäviä rakenteellisia uudistuksia yrittäjien aseman parantamiseksi. Perussuomalaisten politiikka ei muutu vain vaalien lähestyessä, vaan tulemme jatkossakin ajamaan politiikkaa, jossa työ, yrittäminen ja työllistäminen ovat keskeisiä välineitä, joilla maamme talouden suunta käännetään. Emme myöskään halua asettaa työntekoa ja yrittämistä vastakkain, vaan näemme että Suomi tarvitsee molempia, nyt enemmän kuin koskaan, Lindström linjaa.

Yli miljoona ihmistä
1 000 euron kuukausituloilla

Lindströmin mielestä hallituksen kylmää arvomaailmaa kuvaa se, että lisäbudjetissa on jälleen unohdettu yhteiskuntamme köyhien ja heikko-osaisten tukeminen.

– Perussuomalaiset haluavat muistuttaa, että maassamme elää noin miljoona ihmistä, jotka joutuvat sinnittelemään noin 1 000 euron kuukausituloilla.

SUOMEN UUTISET