Kansalaisen direktiiviopas puri, myhäilee perussuomalaisten työmies Matti Putkonen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin taivuttua rengaspainevahtivaatimuksissaan.

Perussuomalaiset julkaisivat ennen EU-vaaleja paljon porua ja paheksuntaa poliittisessa eliitissä ja lehdistössä herättäneen ”Kansalaisen direktiivioppaan”. Opas muistutti huumorin keinoin kansalaisia kiusaavista ja yritystoimintaa vaikeuttavista säännöksistä. Direktiiviopas käsitteli myös autojen rengaspainevahteja.

Trafi katsoi aiemmin, että rengaspainevahti pitäisi asentaa myös auton kaikkiin rengassarjoihin. Trafi päätyi kuitenkin lieventämään vaadettaan: rengaspainevahti tulee pakolliseksi vain ensiasennusrenkaille.

– Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi katsoi aiemmin, että Suomessa rengaspainevahti pitäisi asentaa myös auton seuraaviin rengassarjoihin, sekä talvi- että kesärenkaisiin., Autoilijat tuomitsivat kansallisen direktiivitulkinnan älyttömyydeksi, Putkonen kertoo.

Matti Putkonen

Matti Putkonen


– Tässä on jälleen kerran esimerkki kuinka suomalaisen eliitti ja EU:ta nöyristelevät poliitikot yrittävät olla paavillisimpia kuin paavi itse. Päätös liittyy EU:n säädökseen rengaspainevahdista, joka tulee voimaan marraskuun alussa. EU-säädös koskee vain autojen ensirekisteröintiä; muista muutoksista päätetään kansallisesti, Putkonen kertoo.

Nyt kannattaa muissakin ministeriöissä ottaa käsittelyyn perussuomalaisten Direktiiviopas ja purkaa älyttömiä säännöksiä, ehdottaa työmies Putkonen.

Direktiiviopas kokonaisuudessaan täällä >

PS VERKKOTOIMITUS