Sosialidemokraatit lähtivät pienen piirin junttaustaktiikalla juoksemaan saavuttamattoman äänestäjäjoukon perään repimällä samalla oman puolueensa kahtia. Osaava, tehtävässään valtionaistasolle kasvanut Jutta Urpilainen syrjäytettiin vastoin SDP:n jäsenten ja kannattajien gallupeissa ilmaisemaa selkeää kantaa ja Urpilaisen itsensä rohkeasti osoittamaa halua jatkaa työssään. Tämä oli törkeä loukkaus SDP:n sisäistä demokratiaa ja osaavaa naista kohtaan.

Perussuomalaisissa tämä ei olisi mahdollista – meillä naisia arvostetaan osaamisen, ei kiintiöiden perusteella.

Vain vahva poliittinen toiminta voi täyttää demokratiavajeen sekä kansalaisjärjestöissä että ennen kaikkea puolueissa. Toivotan lämpimästi kaikki poliittisesti kodittomat demokratian puolustajat perussuomalaisiin rakentamaan sosiaalisempaa ja demokraattisempaa Suomea.

Perussuomalaisissa jokainen jäsen pääsee suoraan vaikuttamaan puolueen henkilövalintoihin ja linjaan. Perussuomalaiset poikkeaa suoralla demokratiallaan ratkaisevasti muista puolueista. Muissa puolueissa on edustuksellinen demokratia, jossa eliitti valitsee johtohenkilöt ja päättää linjauksista. Pienen ydinjoukon edustuksellinen demokratia ei ole tätä päivää. Perussuomalaisissa demokratia toteutuu sanan todellisessa merkityksessä.

Riikka Slunga-Poutsalo
puoluesihteeri
Perussuomalaiset rp.