Europarlamentaarikko Sampo Terho puhui eduskunnan Pikkuparlamentin vaalitilaisuudessa brittivieraansa Daniel Hannanin jälkeen ja kertoi, etteivät perussuomalaiset ole maailmassa yksin.

– Meillä on ystäviä kaikkialla ja löydämme niitä koko ajan! Haluamme rakentaa yhdessä ja yhteistyössä parempaa Eurooppaa – emme hajottaa sitä, Terho linjasi.

Terho kehui perussuomalaisten vahvaa alkua europolitiikassa, jonka puheenjohtaja Timo Soini aloitti tyhjästä ja rakensi heti lujat yhteydet yli ryhmärajojen, mistä Terhon oli hyvä jatkaa.

– En tiedä mitään ryhmää, joka olisi aloittanut niin vahvasti kuin me, Terho totesi.

Isänmaallisuus on epäitsekkyyttä

Terho jatkoi Hannanin tapaan isänmaallisuudesta: rikkautemme ei tule EU:sta vaan jäsenmaista.

Isänmaallisuus on epäitsekkyyttä. Näin sanoi jo J.V. Snellman, eräs suomalaisen isänmaan ja kansallishengen rakentajista. Hänkin piti EU:n rauhanpuhetta ylimainostettuna: ei se puhe kertoo tosiasiassa rauhasta, vaan se puolustelee federalismia. Esimerkiksi pankkiunionia on kiirehditty osana suurta federalistista projektia.

– Liityimme unioniin kaupan vuoksi, emme Brysselin byrokratian tai Kreikan tukipakettien takia. Suomenkin pitäisi liittyä Hollannin ja Britannian linjaan, joka edellyttää EU:n muuttamista. Nyt olemme samassa porukassa Välimerenmaiden ja Ranskan, emmekä perinteisten paljon samanlaisempien yhteistyömaidemme kanssa. Pitäisi ajatella, mikä toimii todellisuudessa – paremmin ja tasapainoisemmin, Terho vetosi.

– Tarvitsemme uuden näkemyksen EU:sta: vähemmän sääntöjä ja enemmän demokratiaa. Federalismi ei ole vastaus tämän hetken ongelmiin, Terho painotti.

Me olemme oikeassa

EU-mieliset ovat leimanneet EU-kritiikin halvaksi populismiksi.

– Mutta suositaanko sitä halpuuden takia? Vai siksi, että olemme oikeassa? Terho kysyi ja sanoi perussuomalaisten haluavan vapaiden maiden EU:ta.

Eurokriittisille ennustetaan voittoa: Terhon mukaan kannatus voi tuplaantua 100 paikasta 200:een.

– Sitten voimme jopa valita oman seuramme, kun olisimme yhdessä kolmanneksi suurimpia ja vaa’ankieliasemassa, Terho sanoi ja vetosi kansaa äänestämään, koska EU:n suuntaa voidaan nyt kääntää.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit