Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini herättää suurta luottamusta suomalaisten keskuudessa. Valitut Palat mittasi Soinille maan luotettavimpien poliitikkojen kakkostilan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nousi mittauksessa kaikkein luotetuimmaksi poliitikoksi, vaikka hän on presidentin tehtävässä joutunut vetäytymään päivänpolitiikasta. Kolmannelle sijalle ylsi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Asia käy ilmi Valittujen Palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä tutkimuksesta.

Katainen putosi roimasti, Urpilaiseen luottaa enää 3 prosenttia vastaajista

Kansalaisten luottamuksessa kärkipoliitikkoihin on vuodessa tapahtunut jyrkkiä muutoksia. Luottamus pääministeriin ja kokoomuksen puheenjohtajaan Jyrki Kataiseen on heikentynyt selvästi. Vuosi sitten luotetuimmaksi poliitikoksi nimetty Katainen putosi nyt luottamusvertailussa neljänneksi. Yleisön usko valtiovarainministeriin ja soliaalidemokraattien puheenjohtajaan Jutta Urpilaiseen heikentyi niin ikään selvästi ja hän putosi luottamusvertailussa viidennelle sijalle oltuaan vuosi sitten neljäntenä. Kataisen saamat luottamusäänet putosivat nyt 12 prosenttiin viime vuoden 19 prosentista. Urpilaiseen luottaa enää 3 prosenttia vastaajista, kun vuosi sitten luottavia oli vielä 7 prosenttia.

Soini miesten suosikki

Sauli Niinistöä pitää luotettavimpana poliitikkona nyt 18 prosenttia kyselyyn vastanneista. Timo Soini säilytti kakkossijansa 15 prosentin kannatuksella. Juha Sipilään sanoi nyt luottavansa 12 prosenttia haastatelluista, kun vuosi sitten häneen luotti vain 3 prosenttia vastaajista.

Timo Soini nauttii miesten keskuudessa selvästi suurempaa luottamusta kuin naisten. Sauli Niinistö ja Juha Sipilä puolestaan saavat naisilta hieman enemmän luottamusääniä kuin miehiltä. Jutta Urpilainen, Pekka Haavisto, Päivi Räsänen ja Tarja Halonen vetoavat enemmän naisiin kuin miehiin.

PS VERKKOTOIMITUS