Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen esittää yhdessä hollantilaisen ja romanialaisen meppikollegansa kanssa 20 miljoonan euron jäädytystä EU:n tukeen palestiinalaisalueille ensi vuoden talousarviosta.


– EU-rahoitusta saavien valtion virkamiesten laatimissa palestiinalaiskoulujen oppimateriaaleissa on ollut väkivaltaan kannustavia, antisemitismiä levittäviä ja vihaan yllyttäviä sisältöjä, mihin Euroopan parlamentti on toistuvasti vaatinut puuttumaan, Sebastian Tynkkynen perustelee esitystään.

”Tämä on sitä rasisminvastaista työtä”

Tynkkynen nostaa esiin Hamasin lokakuun 7. päivän iskut Israeliin. Yli tuhat kuolonuhria vaatineissa iskuissa Hamas-terroristit raiskasivat ja tappoivat silmittömästi viattomia naisia, lapsia ja miehiä. Edes pienet vauvat eivät olleet suojassa näiltä hirviömäisiltä teoilta.

– Tällaisiin tekoihin ei pysty, ellei ole pahasti aivopesty terroristisella ja ääri-islamistisella propagandalla. Juutalaisvastaista maailmankuvaa iskostetaan palestiinalaisiin jo lapsesta alkaen. Yhtään euroakaan EU-rahaa ei saa antaa tämän tyyppisten sisältöjen edistämiseen. Tämä on sitä rasisminvastaista työtä, josta ei vasemmiston kuule puhuvan, toteaa Tynkkynen.

Oppimateriaali ja opetus uusiksi

Tynkkysen esityksen mukaan jäädytetyt rahat voitaisiin vapauttaa vasta, kun palestiinalaishallinto on uudistanut oppimateriaalit ja opetusohjelmansa UNESCOn standardien mukaiseksi.

Euroopan parlamentti äänestää ensi vuoden budjettiin jätetyistä muutosesityksistä syksyllä.

SUOMEN UUTISET