Perussuomalainen Nuoriso on huolestunut Ursula von der Leyenin jatkosta Euroopan komission puheenjohtajana. Von der Leyen on saanut taakseen EPP:n, sosialistien, liberaalien ja vihreiden ryhmät ja osana näiden tukea luvannut muun muassa elpymispaketin kaltaisen rahaston sekä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa ja sosiaalipolitiikkaa.

Järjestö vaatii EPP:seen kuuluvaa kokoomusta tekemään selkeän irtioton euroryhmänsä sitoumuksesta uuteen velkapakettiin. Kokoomuksen nuorisojärjestö on vastustanut uuden yhteisvelan ottamista.

– Orpon hallitusohjelmassa linjataan varsin selkeästi siitä, että Suomi vastustaa elpymispaketin muuttamista pysyväksi yhteisvelkajärjestelmäksi. Kokoomuksen euroryhmälle punavihreät sosialistipuolueet näyttävät olevan luonnollisin yhteistyökumppani. Ajaahan kokoomus Suomen etua myös Euroopan parlamentissa? kysyy Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

”Äänestäjät ansaitsevat selkeän vastauksen”

Eurovaaleissa kokoomus kampanjoi uutta yhteisvelkaa vastaan ja puolueen valitut mepit ovat suhtautuneet vaalikoneissa kielteisesti uuden yhteisvelan ottamiseen, joskin kaikki liputtavat sen puolesta “poikkeustilanteessa”.

Vuonna 2021 eduskunnan elpymispakettiäänestyksessä 26/38 kokoomuksen eduskuntaryhmästä äänesti yhteisvelan puolesta.

– Kokoomuksen ääniharavat Aaltola ja Virkkunen saivat kumpikin lähes 100 000 ääntä kesän eurovaaleissa. Heidän äänestäjänsä ansaitsevat selkeän vastauksen siitä, aikovatko he äänestää uutta yhteisvelkaa vastaan, kuten ovat luvanneet. Kokoomus ei voi ajaa jälleen kaksilla rattailla, vaatii 3. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.

SUOMEN UUTISET