Salamurhayrityksen kohteeksi joutunut Donald Trump toivoo, että amerikkalaiset seisovat yhtenäisinä poliittista väkivaltaan vastaan.

– Kiitos kaikille ajatuksistanne ja rukouksistanne. Jumala yksin esti käsittämätöntä tapahtumasta, Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump totesi koko maailmaa järkyttäneestä salamurhayrityksestä.

Trump loukkaantui lievästi, kun 20-vuotias Thomas Matthew Crooks avasi tulen vaalikampanjatilaisuudessa Pennsylvanian Butlerissa.

Yksi tilaisuuteen osallistunut mies kuoli ja kaksi muuta haavoittui vakavasti kahdeksasta puoliautomaattisella AR-15-kiväärillä ammutuista luodista. Ampuja menehtyi viranomaisten luoteihin.

”Pysymme vahvoina ja päättäväisinä”

Trump kommentoi tapahtunutta omalla Truth Social -kanavallaan pari tuntia sitten.

– Emme pelkää, vaan pysymme uskossamme ja uhmakkaina pahuuden edessä. Rakkautemme menee muille uhreille ja heidän perheilleen. Rukoilemme haavoittuneiden toipumisen puolesta ja pidämme sydämissämme muistoa kansalaisesta, joka kuoli niin järkyttävällä tavalla.

– Tällä hetkellä on tärkeämpää kuin koskaan, että seisomme yhteinäisinä ja näytämme todellisen luonteemme amerikkalaisina, pysyen vahvoina ja päättäväisinä – emmekä anna pahan voittaa. Rakastan maatamme ja teitä kaikkia, ja odotan innolla, että pääsen puhumaan hienolle kansakunnallemme tällä viikolla Wisconsinissa, Trump kirjoitti viitaten republikaanien puoluekokoukseen, joka pidetään ensi maanantaina.

SUOMEN UUTISET