Joukko ruotsalaisia perustaa parhaillaan uutta Teollisuuspuoluetta. Sen tärkeimmät teemat liittyvät ruotsalaiseen teollisuuteen ja maahanmuuttoon. Yksi perustajista on liikemies Lars Carlström. Hänet tunnetaan konsortiosta, joka yritti ostaa autonvalmistaja Saab:in. Asiasta kertoi SvD.

Carlströmin mukaan Ruotsin teollisuuteen ei panosteta riittävästi:

– Ruotsi ei ole enää huipulla vaan menossa väärään suuntaan. Teollisuus on kaiken hyvinvoinnin perusta, ja siksi siihen on panostettava, Carlström kertoo.

Hän kiistää itse olevansa ryhtymässä uuden puolueen puheenjohtajaksi. Puheenjohtajaksi haetaan hänen mukaansa tunnettua nimeä.

Maahanmuutto on liikkeen toinen ydinkysymys. Carlström luonnehtii maahanmuuttokysymystä ”kuumaksi perunaksi”, johon mikään muu puolue ruotsidemokraattien lisäksi ei halua tai uskalla ottaa kantaa. Carlströmin mukaan perusteilla olevan uusi puolue haluaa uudelleen arvioida Ruotsin nykyisen maahanmuuttopolitiikan mielekkyyden.

Ruotsin Uusi Demokratia (Ny Demokrati) -liikkeen vuonna 1991 perustanut Bert Karlsson tukee myös teollisuuspuoluetta. Karlsson pitää tärkeänä, että ruotsalainen teollisuus ja maahanmuutto nostetaan julkisen keskustelun keskiöön.  Hän sanoo olevan valmis tukemaan uutta liikettä kaikin mahdollisin tavoin.

Uutta puoluetta ei ole vielä rekisteröity.

PS VERKKOTOIMITUS