Euroopan komission varapuheenjohtaja Viviane Reding esittää EU:n kehittämistä ”todelliseksi liittovaltioksi” eli Euroopan Yhdysvalloiksi. Hän toivoo euroäänestäjien ottavan kantaa asian puolesta kevään eurovaaleissa. Asiasta kertoi Suomessa ensin Uusi Suomi.

– Me tarvitsemme todellisen poliittisen unionin. Minun näkemykseni mukaan se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy rakentaa Euroopan Yhdysvallat, jossa komissio toimii halllituksena ja Euroopan parlamentti sekä jäsenmaiden senaatti kaksikamarisena parlamenttina, Reding sanoi tiistaina pitämässään puheessa Uuden Suomen mukaan.
Reding on EU:n oikeuskomissaari.

Elo: Perussopimuksella
turvattava itsenäisyys

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo otti Redingin puheisiin kantaa Uuden Suomen blogissaan. Hän muistutti Redingin esittäneen Suomen-vierailullaan syyskuussa EU:n perussopimuksen uusimista.

– Perussopimus on kyllä uusittava, mutta eri syistä kuin Reding haluaa. Perussopimusta on muutettava neuvottelujen kautta siten, että kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeus turvataan ja EU:ta uudistetaan rankalla kädellä vähentämällä esimerkiksi taloutta piinaavaa sääntelyä, Elo vaatii.

Redingin ja hänen komissaariystäviensä lääke EU:n ongelmien ratkaisemiseen on lisää EU:ta.

– Aivan kuin Neuvostoliiton komissaareilla, joiden lääke kommunismin ongelmiin oli lisää kommunismia, Elo moittii.

Veli-Pekka Leskelä