Sisäministeriksi nousevan Lulu Ranteen tuntevat ihmiset antavat hänelle korkean arvosanan Ylen jutussa – ”Hän jos joku jaksaa tehdä kahden ministerin työt”

Perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne ottaa loppuvuoden ajaksi hoidettavakseen sisäministerin salkun Mari Rantasen jäädessä sivuun tyttärensä sairauden vuoksi. Ylen jutussa Ranteen tuntevat ihmiset kuvaavat häntä suorapuheiseksi, ahkeraksi, hyväntuuliseksi ja hyvin päämäärätietoiseksi.

Tutkimus: Suomi sijoittuu maailman kärkijoukkoon niiden maiden ryhmässä, jossa rasismia on kaikkein vähiten

World Population Reviewin tuore tutkimus sijoittaa Suomen maailman kärkikymmenikköön niiden maiden joukossa, jossa rasismia on kaikkein vähiten. Joukkoon kuuluvat Suomen lisäksi kaikki Pohjoismaat Islantia lukuun ottamatta. Lisäksi Suomessa maahanmuuttajat kokevat onnellisuutta.

31.08.2024 |11:31

Koponen: Asfaltti tuoksuu ja liikenne rullaa

Kansanedustaja Ari Koponen on hyvin tyytyväinen siihen, että maanteiden nopeusrajoitukset päätettiin pitää ennallaan. Koposen mielestä Väyläviraston esitys oli huono ja vaikuttamisen kautta tätä kuolleena syntynyttä esitystä ei viedä eteenpäin. Hallitus panostaa tiestön laatuun liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen johdolla.

31.08.2024 |07:43

Harris väitti CNN:n haastattelussa: Inflaatio ja talousongelmat ovat Trumpin ja koronan vika

Kamala Harris suostui vihdoin antamaan haastattelun toimittajalle. Varapresidenttiehdokas Tim Walzin kanssa toteutettu yhteishaastattelu oli yllätyksetön. Harris syytti Trumpia inflaatiosta ja talouden huonosta tilasta, vaikka on itse ollut varapresidenttinä viimeiset kolme ja puoli vuotta päättämässä asioista. Walz kieltäytyi kommentoimasta, kun toimittaja otti esille Walzin sotilasurastaan esittämät valheelliset väitteet.

30.08.2024 |17:54

Teemu Keskisarjan kolumni: Uutisuskovainen kansa, joka pimeydessä vaeltaa

Kyselytutkimuksien mukaan jopa 75 prosenttia suomalaisista luottaa uutisiin, joita lukee, katselee ja kuuntelee. Tällä luvulla tiedotusvälineet hemmottelevat ja mairittelevat itseään. Olemme maailman uutisuskovaisin kansa.

30.08.2024 |16:51

SDP:n Nasima Razmyar kertoi tavanneensa iranilaisen NCRI:n edustajia – Suomen iranilaiset ihmeissään: “Järjestö silponut naisia ja käyttänyt seksuaalisesti hyväksi jäseniään”

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyarin Facebook-päivitys, jossa hän kertoi tavanneensa eduskunnan ihmisoikeusverkoston kanssa iranilaisen NCRI-järjestön (National Council of Resistance of Iran) edustajia. Päivitys keräsi pian runsaasti kommentteja pääosin iranilaistaustaisilta kirjoittajilta, jotka arvostelevat kovin sanoin Razmyarin tapaamista terroristi-islamilaisena ja marxilaisena ryhmänä pitämänsä järjestön kanssa.

30.08.2024 |16:43

Ammatilliset opettajat: Käden taitoja on vaikea oppia, jos perusmotoriikka on hukassa

- Saataisiinko kaunokirjoitus peruskouluihin takaisin?

30.08.2024 |11:44

Saksa ilmoitti rajuista muutoksista pakolaispolitiikkaansa: Kotimaanlomille lähtevät turvapaikanhakijat karkotetaan ja palautettavien avustukset lasketaan minimiin

Pakolaisen tai turvapaikanhakijan lomamatka kotimaahan johtaa Saksassa tulevaisuudessa pakolaisstatuksen purkamiseen ja karkotukseen. Veitsi-iskujen tekijöille ei myönnetä enää turvapaikkaa. Rikoksiin syyllistyneitä aiotaan palauttaa myös Syyriaan ja Afganistaniin. Väärin perustein maassa olevien turvapaikanhakijoiden avustukset minimoidaan.

30.08.2024 |11:18

5. luetuin

Brittipankkiirit haluavat Donald Trumpin takaisin Valkoiseen taloon – rahamaailma etsii yhteistyötä Atlantin ylitse

Lontoon finanssialueella ollaan pragmaattisia ja hiljaa innostutaan ajatuksesta, että vanha valta palaisi Valkoiseen taloon. Asiasta puhutaan hyvin pienillä kirjaimilla mutta selvää on, että Lontoon City haluaa Donald Trumpin takaisin, tietää Politico

30.08.2024 |09:29

Tanska ja Ruotsi yhdessä taistoon rikollisjengejä vastaan: Lasten ja nuorten värvääminen palkkamurhaajiksi saatava loppumaan

Ruotsalaislasten värvääminen tehtailemaan törkeitä rikoksia Juutinrauman sillan toiselle puolen on saanut tanskalaisviranomaisten kupit nurin. Ratkaisua etsitään nyt yhteistuumin. Päällimmäisinä keinoina ovat tietojen vaihdon lisääminen sekä digialustoilta vaadittava velvollisuus karsia rikollinen sisältö palveluistaan.

30.08.2024 |09:23

Zuckerberg myöntää Bidenin hallinnon painostaneen Facebookia sensuuriin

Facebookia pyörittävän Meta-yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg myöntää yrityksensä harjoittaneen perusteetonta sensuuria presidentti Bidenin hallinnon painostuksesta. Bidenin pojan korruptioepäilyjä koskevat jutut sensuroitiin "Venäjän disinformaationa", vaikka ne perustuivat tosiasioihin. Zuckerberg myöntää nyt Facebookin tehneen väärin.

29.08.2024 |18:19

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso: Hyvinvointialueiden vuokratyövoiman käyttöä tulee rajoittaa – mallia voisi hakea Ruotsista

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso on huolestunut hyvinvointialueiden vuokratyövoiman hankintaan käyttämien summien kasvusta. Vuokratyövoiman tarve ja kalleus on ollut ongelma myös Ruotsissa ja Norjassa jo pitkään. Juuso ehdottaa, että mallia tilanteen ratkaisemiseksi voisi hakea esimerkiksi Ruotsista, jossa sairaanhoitopiirien vuokratyövoima on tiukasti säänneltyä uuden kansallisen sopimuksen myötä, joka tuli voimaan vuoden 2024 alusta.

29.08.2024 |15:03

Adlercreutz ja Romakkaniemi haluavat Suomeen 40 000 uutta maahanmuuttajaa vuosittain – Suomen Perustan toiminnanjohtaja: Tosiasiassa kauhuvisiosta on jo tullut totta

Muiden muassa RKP:n, kokoomuksen, Elinkeinoelämän keskusliiton, Keskuskauppakamarin, Hesarin ja Ylen visiot kymmenistä tuhansista uusista maahanmuuttajista vuosittain hirvittävät monia. Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos kirjoittaa Facebookissa, että näin paljon ja enemmänkin maahanmuuttajia tulee Suomeen jo nyt.

29.08.2024 |11:01

4. luetuin

Helsingin kaupungin Munkkiniemenbaanan siltahanke herättää vastustusta – ”Helsinki haluaa tasamaapyöräilyä merta tuhoamalla”

Helsingin keskustasta Töölön ja Munkkiniemen kautta Espoon rajalle kulkevaa pyöräliikenteen runkoyhteyttä käsiteltiin 27.8. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunnassa. Siltahankkeen vastustajien mielestä hanke tuhoaisi Helsingin kantakaupungin arvokkaan kulttuuri- ja luonnonympäristön sekä rantakalliomaiseman.

28.08.2024 |12:53

Korot rajuun laskuun Ruotsissa – naapurin elpyminen vetää Suomeakin pois taantumasta

Korot ovat Ruotsissa lähdössä reippaaseen laskuun, ja pankkien terve kilpailu asiakkaista on kiihtymässä. Maan talous on viimein lähdössä nousuun. Se tietää hyvää myös suomalaisille, sillä Ruotsin ja Suomen taloudet ovat monella tavalla yhteen kietoutuneet.

28.08.2024 |10:10

Perussuomalaiset eduskuntaryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa: Opposition väärät väitteet ja sumutus perataan jatkossa entistä tarkemmin

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokous jatkui valtiovarainministeri Riikka Purran ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelän puheiden jälkeen tiedotustilaisuudella, jossa median edustajat tenttasivat Purran ja Mäkelän lisäksi Jenna Simulaa ja Vilhelm Junnilaa eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta sekä puoluesihteeri Harri Vuorenpäätä.

27.08.2024 |17:39

Lakiehdotus lausunnoille: Holokaustin kiistämisestä erillinen rangaistussäännös rikoslakiin

Oikeusministeriö on lähettänyt lausunnoille hallituksen esityksen luonnoksen, jonka mukaan rikoslakiin lisättäisiin säännös holokaustin ja muiden vakavien kansainvälisten rikosten kiistämisestä. Uusi säännös rajattaisiin mahdollisimman tarkasti sananvapauden suoja huomioiden.

27.08.2024 |17:00

Kanada tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaansa – matalapalkkaisen tilapäistyövoiman käyttöä vähennetään

Avoimesta maahanmuuttopolitiikastaan tunnettu Kanada on päättänyt tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaansa. Ensimmäiseksi rajoitetaan matalapalkkaisen kausityövoiman tuomista ulkomailta. Syksyllä on odotettavssa lisää rajoituksia maahanmuuton kokonaismäärään.

27.08.2024 |14:00

Purra muistuttaa: Vain yksityisen sektorin talouskasvu voi työllistää ulkomaalaiset huippuosaajat

Nyt kun maassa on hallitus, joka merkittävästi rajoittaa Suomelle haitallista maahanmuuttoa, ovat puhuvat päät keksineet, että tämä estää huippuosaajien saapumista. Väite on tietenkin täyttä puppua, sanoo valtiovarainministeri Riikka Purra.

27.08.2024 |13:48

Hallitus valmistautuu budjettiriiheen – apuja ulkopuolelta ei ole luvassa: ”Hyvinvointialueet huutavat entistä punaisemmalla”

Hallitus on paraikaa valmistautumassa toiseen budjettiriiheensä tilanteessa, jossa edelleenkään talous ei anna liiemmin positiivista nostetta.

27.08.2024 |13:32

Kansanedustaja Sara Seppänen: Ympäristölainsäädäntö on Suomessa kunnossa, valvontaan tarvitaan lisää resursseja

Perussuomalaisten kansanedustaja Sara Seppänen kuvaa Suomussalmella tapahtunutta jokihelmisimpukoille tuhoa aiheuttanutta ympäristövahinkoa järkyttäväksi. Seppänen näkee kuitenkin, että Suomessa lainsäädäntö sinänsä on kunnossa.

27.08.2024 |13:29

Perussuomalaiset kantaa poliittista vastuuta ja korjaa muiden sotkuja: ”Emmekä peräänny ja peruuta sen paremmin opposition kuin muidenkaan huudon edessä”

Puheenjohtaja Riikka Purra painotti perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, ettei puolue aio perääntyä pakollisista säästötoimenpiteistä opposition tai muidenkaan räksytyksestä.

27.08.2024 |13:27

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mäkelä: “Opposition takki on yhtä tyhjä kuin kepun paperi hallitustunnustelijalle toissa keväänä”

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä moitti eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa oppositiota, joka ei kovasta mölyämisestään huolimatta ole pystynyt esittämään uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen täysin välttämättömille sopeutustoimille.

27.08.2024 |13:06

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Purra: Talouden ankea pohja on saavutettu ja näkymät ovat ylöspäin

Perussuomalaisen puolueen eduskuntaryhmä pitää parhaillaan kesäkokoustaan Kouvolassa. Puheenjohtaja Riikka Purra muistaa puheessaan hyvän kouvolalaisen lakritsin, mutta pääpaino on totta kai taloudessa ja valtiovarainministeri Purran toisessa budjettiriihessä.

27.08.2024 |12:41

Lainsäädäntötoimet Soterin ongelmien ratkaisemiseksi käynnistetään välittömästi – sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso: “Yrittäjien pompottelu ei voi jatkua”

Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontavirasto Valviran sekä aluehallintovirastojen vastuulla olevat valvontalain mukaiset rekisteröintiasiat ovat ruuhkautuneet pahoin. Sosiaali- ja terveysministeriössä on nyt käynnistetty lainsäädäntötoimet tilanteen ratkaisemiseksi. - Nyt riittää. Yrittäjien pompottelu ei voi jatkua, sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso lataa.

27.08.2024 |11:33

Hallitus perusautoilijan asialla: Bensan ja dieselin hinta alimmillaan kolmeen vuoteen

Autoilija joutuu Suomen teitä kurvaillessaan välillä hieraisemaan silmiään: bensan ja dieselin hinnat ovat laskeneet tasolle, joka vielä pari vuotta sitten tuntui täysin tavoittamattomalta. Hallituksen päätökset alentavat polttoaineiden kuluttajahintoja noin 20 senttiä litralta edellisen punavihreän hallituksen aikaansaannoksiin verrattuna.

26.08.2024 |20:44

Valtiovarainministeri Purra talouden tasapainottamisesta: Päättäjien tehtävä on nyt auttaa Suomea keksimään itsensä uudelleen

Euroopan maiden velkaantuminen, Suomi mukaan luettuna, on ollut vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen kestämättömällä tolalla. Nykyinen hallitus on viimein korjaamassa Suomen taloutta yhdeksällä miljardilla eurolla. Budjettia ei kuitenkaan saada tasapainoon pelkästään leikkaamalla, vaan tarvitaan myös laaja-alaista yritysvetoista talouskasvua.

26.08.2024 |16:37

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu tiistaina Kouvolassa – katso Riikka Purran ja Jani Mäkelän puheet suorana verkkolähetyksenä 12.00 alkaen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu tiistaina vuotuiseen kesäkokoukseensa, tällä kertaa Kouvolan lakritsitehtaalla. 

26.08.2024 |16:12

Purra Kiina-riippuvuudesta: EU ei voi harjoittaa sellaista ilmastopolitiikkaa, joka perustuu Kiinan hyväntahtoisuuteen

Valtiovarainministeri Riikka Purra varoitti suurlähettiläskokouksessa pitämässään puheessa Suomea Kiina-riippuvuuden vaaroista. Kiina-riskin tietoisen kasvattamisen sijaan Suomelle olisi Purran mielestä luontevampaa tiivistää teknologista ja kaupallista yhteistyötä Itä-Aasian korkeasti kehittyneiden demokratioiden, kuten Etelä-Korean ja Japanin, kanssa.

26.08.2024 |15:35

Ministeri Purra suurlähettiläskokouksessa: Emme voi hiljaa hyväksyä kehitystä kohti vahvemman oikeutta maailmanpolitiikassa

Moninapaisemmaksi muuttuvassa maailmassa tarvitsemme välttämättä yhteistyöjärjestöjä ja mekanismeja, joilla tuetaan maailman kansojen rauhanomaista yhteiseloa. Emme voi hiljaa hyväksyä kehitystä kohti vahvemman oikeutta maailmanpolitiikassa, mikä olisi kuolemanvaarallista Suomen kaltaiselle sotaa käyvän ydinasevaltion rajanaapurille, totesi valtiovarainministeri Riikka Purra Helsingissä järjestetyssä suurlähettiläskokouksessa.

26.08.2024 |14:31

Tavio suurlähettiläskokouksessa: Hyvinvointivaltion rahoittamiseksi tarvitaan lisää vientiä – velaksi ei voida elää ikuisesti

Suurlähettiläskokouksessa puhuneen perussuomalaisen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion mukaan Suomen on nykyisessä nopeasti muuttuvassa ja vaikeasti ennakoitavassa toimintaympäristössä tarkasteltava ulkopolitiikkaansa entistä kansainvälisemmin.

26.08.2024 |13:43

Brittimiestä viillettiin veitsellä kaulaan kadulla – video julmasta hyökkäyksestä leviää somessa

Kadulla koiran ja lastenvaunujen kanssa kävellyt brittimies joutui raa'an veitsihyökkäyksen uhriksi varhain lauantaiaamuna Birminghamissa. Kadulle verenhukan takia lyyhistynyt mies jäi kuin ihmeen kaupalla henkiin. Hyökkäystä esittävää videota on katseltu jo yli miljoona kertaa somessa. Britanniassa on viime aikoina tapahtunut myös muita veitsihyökkäyksiä.

25.08.2024 |16:42

1. luetuin

Raakojen veitsi-iskujen sarja Saksassa jatkuu – ”Allahu Akbaria” huutanut syyrialainen turvapaikanhakija puukotti Solingenissa kolme ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti kahdeksaa  

Saksalaisen Solingenin kaupungin monimuotoisuusjuhla muuttui perjantai-iltana verilöylyksi mustaan asuun  ”Allahu Akbaria” huutaneen miehen surmattua kolme ja haavoittaessa kahdeksaa ihmistä. Tekijäksi epäilty 26-vuotias syyrialainen turvapaikanhakija antautui itse poliisille. Isis ilmoittaa miehen iskun olleen kosto muslimien kohtelulle.

25.08.2024 |13:20

2. luetuin

Robert Kennedy Jr. keskeytti presidenttikampanjansa ja asettui Trumpin taakse

Yhdysvaltain presidentinvaalien riippumaton ehdokas Robert F Kennedy Jr. on ilmoittanut keskeyttävänsä kampanjansa ja siirtyvänsä Donald Trumpin tukijaksi. Hän ilmaisi syvän pettymyksensä demokraattipuolueeseen, jonka ehdokkaina Kennedyn klaanin jäsenet ovat perinteisesti olleet.

25.08.2024 |13:07

Puhemies Halla-aho: Venäjän voitto kannustaisi Venäjää ja kaikkia muita roistovaltioita uusiin valloitusretkiin

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho vei tänään tervehdyksensä Ukrainan itsenäisyyspäivän tapahtumaan Senaatintorille. United for Ukraine -tapahtumassa kuultiin lisäksi muun muassa Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrovaa. Tapahtumalla haluttiin osoittaa tukea Ukrainalle sodan keskellä.

24.08.2024 |14:59

Demarien toimittajaliitolla ja Journalistiliitolla kaksoisroolit: Ovat Yleisradion osakkaita, samalla lobbaavat Yle-leikkauksia vastaan

Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto sekä Journalistiliitto ovat kesän aikana profiloituneet Yleisradion rahoitukseen kaavailtujen leikkauksien vastustajina. Molemmat organisaatiot esiintyvät kuitenkin samalla oman asiansa puolustajina, sillä ne ovat Yleisradion osakkeenomistajia. Molemmilla on vahvat kytkökset SDP:hen.

24.08.2024 |10:15

Toimitus suosittelee

3. luetuin

Länsirata-hanke ei saanut rahoitusta Euroopan unionilta – Antikainen: Hanke on otettava uuteen arviointiin

Hallituksen ajama Länsirata-hanke ei saanut rahoitusta Euroopan unionilta. Perussuomalaisten liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne toivoo uutta harkintaa hankkeen etenemisestä. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen tukee täysin ministerin lausuntoa.

24.08.2024 |09:18

Nopeusrajoituksia ei alenneta – Mäkelä: Hallituksen ja perussuomalaisten tavoite on korjata tiet paremmiksi, ei pakottaa suomalaisia ajamaan hitaammin

Perussuomalaisten liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet ottavat tyytyväisenä vastaan Väyläviraston päätöksen siitä, että se ei anna uutta nopeusrajoitusohjetta.

23.08.2024 |15:30

Teemu Keskisarjan kolumni: Paskarakentaminen tuhoaa talouden, ympäristön ja elämän

Hvitträsk-museo Kirkkonummella on lumoava näky arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren, Saarisen sielunmaisemaan. Ihmisen suunnitelma veljeilee luonnon ja ikuisuuden kanssa täysin saumattomasti. Ei yksityiskohtien runsautta vaan kiven ykseys järveen, vuoreen ja metsään.

23.08.2024 |12:59

Viikko 34. 2024 luetuin

Antifa lietsoo Saksassa väkivaltaa Vaihtoehto Saksalle -puoluetta vastaan

Saksan vasemmistoradikaali Antifa-liike kehottaa syyskuussa pidettävien itäisen Saksan osavaltiovaalien edellä väkivaltaisiin iskuihin AfD-puoluetta vastaan.

23.08.2024 |09:03

Iltalehden kolumnisti pitää vain Suomen uutta käännytyslakia vaarallisena itärajalla – Antikainen: Kenen asiaa media ajaa?

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ottaa kantaa Iltalehden kolumniin, joka julkaistiin tällä viikolla. Antikaisen mukaan Iltalehti toistelee Kremlin mantroja toimittaja Mikael Shepelenkon kautta aikana, jolloin Venäjä käy aggressiivista hyökkäyssotaa pienempää naapuriaan vastaan, uhkailee naapureitaan ja rakentaa Suomelle pahan valtion roolia propagandansa kautta.

22.08.2024 |18:58

Vakavasti sairastunutta tytärtään hoitava Rantanen: ”Ministerin tehtävään on mahdollista saada sijainen, äitiä kukaan ei voi sijaistaa”

Sisäministeri Mari Rantanen toteaa, että henkilökohtainen ratkaisu jäädä sivuun syksyn ajaksi on ainoa mahdollinen, koska sisäasiainhallinto ansaitsee ministerin, joka on käytettävissä. - En ole tehnyt päätöstä kevyillä perusteilla. Vaikka rakastan tehtävääni, rakastan lastani vielä enemmän, Rantanen sanoo.

22.08.2024 |16:39

Sisäministeri Rantasen lapsi sairastui vakavasti, jää sivuun ministerin tehtävästä vuoden loppuun – liikenneministeri Ranteelle tuplasalkku

Sisäministeri Mari Rantanen jää väliaikaisesti, vuoden loppuun saakka sivuun sisäministerin tehtävästä perhesyiden vuoksi. Neljän kuukauden ajaksi sisäministerin salkun asiat siirtyvät liikenneministeri Lulu Ranteen hoidettaviksi.

22.08.2024 |11:46

Oikeusministeriö leikkaa Naisten Linjan tuesta – yhdistys närkästyi, vaikka vuoden 2023 avustuksia jäi käyttämättä 223 267 euroa

Naisten Linjan päivitys viestipalvelu X:ssä yhdistyksen tukeen kohdistuvasta leikkauksesta nosti keskusteluun muun muassa sen tosiasian, että yhdistyksen avustuksia on jäänyt käyttämättä vuodelta 2023 yhteensä 223 267 euroa.

22.08.2024 |08:50

Julkisen sanan neuvosto on vetelä keskustelukerho: Kokoustaa harvoin, käsittelyyn seuloutuu vain kapea siivu kansalaisten kanteluista

Vastoin media-alan lobbarien ja yhdistyspomojen vaatimuksia Suomen hallitus on lopettamassa tuen maksamisen Julkisen sanan neuvostolle. Oikeusministeri Leena Meren mukaan leikkauspäätöksen taustalla on ajatus siitä, että JSN voisi rahoittaa toimintansa itse.

21.08.2024 |16:01

Toimitus suosittelee

Valokuituverkkoyhtiöt rikkovat kadut, kävely- ja pyörätiet sekä nurmikot – Juvonen: Missä viipyy korjaus?

Valokuituverkkoa on rakennettu kiivaasti ympäri Suomen kuluvan kevään ja kesän aikana. Valokuituverkon kiihtynyt rakentaminen herättää perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvosessa kysymyksiä siitä, miten valokuitua rakentavia yhtiöitä ohjeistetaan, valvotaan ja velvoitetaan toimimaan ja miten niitä sanktioidaan, mikäli ne eivät hoida rakennustyön jälkeen ympäristön ennallistamista huolellisesti, ripeästi ja hyvin.

21.08.2024 |15:24

Suosituimmat